‘Drie gevechten gemaakt voor UFC on FOX Sports 1 #3’

1
676

Ronaldo Jacare Souza 3

De derde editie van UFC on FOX Sports 1 belooft net zoals zijn twee voorlopers ook een goed event te worden met grote namen. Zo zijn er al drie gevechten gemaakt met zes vechters in de top 10 van de UFC Rankings. UFC on FOX Sports 1 #3 zal op 4 september in Belo Horizonte in Brazilië plaatsvinden.

De eerste van drie gevechten die genoemd zijn vindt plaats in de flyweight division. Joseph Benavidez, nummer 1 in de rankings, zal het opnemen tegen Jussier Formiga, de nummer 5, aldus Globo. Benavidez won zijn laatste twee gevechten in de nieuwste divisie na een verloren titelgevecht tegen Demetrious Johnson. “Joe B-Wan Kenobi” maakte deel uit van het mini-toernooi om de te bepalen wie zich de eerste UFC flyweight champion mocht noemen. In de eerste ronde sloeg hij Yasuhiro Urushitani vroeg in de tweede ronde knockout, maar in de finale moest hij het afleggen tegen de huidige kampioen via split decision. Met een overwinning op Formiga is een tweede titelgevecht misschien aanstaande voor de Amerikaan. Formiga won op UFC on FX 8 zijn eerste UFC-gevecht na een valse start tegen John Dodson. “De mier”, voormalig nummer 1 flyweight, werd door Dodson knockout geslagen op UFC on FX 5, waarna hij zich in Jaraguá do Sul herpakte met een overwinning op Chris Cariaso via unanimous decision.

Het gevecht Ronaldo “Jacare” Souza en Yushin Okami was al eerder bekend gemaakt door Dana White, maar heeft nu ook een datum gekregen in 4 september in Belo Horizonte. Dit zegt het Braziliaanse Portal do Vale Tudo op hun website. Souza vocht in de co-main event van UFC on FX 8 voor het laatst tegen Chris Camozzi. Souza was toen een maatje te groot voor Camozzi die door een arm-triangle choke snel zijn bewustzijn kwijtraakte. Okami won in zijn laatste ook voor zijn thuispubliek. Op UFC on FUEL TV 8 won de Japanner van voormalig Bellator middleweight champion Hector Lombard via unanimous decision. Dit was de derde overwinning voor “Thunder” op een rij.

Dezelfde Braziliaanse website meldt ook dat Glover Teixeira en Ryan Bader alsnog tegen elkaar zullen gaan vechten. De light heayweights zouden elkaar oorspronkelijk ontmoeten op UFC 160, maar doordat Ryan Bader geblesseerd raakte werd hij vervangen door James Te Huna. Teixeira maakte snel werk van Te Huna met een guillotine choke in de eerste ronde. Dit was de vierde overwinning in de octagon voor de Braziliaan, die nu vierde staat in de UFC Rankings. Tegenstander Bader staat op de tiende plek door overwinningen op Quinton “Rampage” Jackson en Vladimir Matyushenko. Bader won van Matyushenko op UFC on FOX 6 in januari met de snelste submission van UFC light heavyweight geschiedenis. De Wit-Rus moest na vijftig seconde aftikken door een guillotine choke van “Darth”.

1 COMMENT