Don King: “Het boksen kan een hoop leren van MMA”

2
411

De MMA wereld groeide sterk in de afgelopen 5 jaar en het boksen stond stil en verloor zelfs kijkers. “Boksen heeft geen helden. Wat we proberen te doen is om helden naar de voorgrond te brengen voor een match up met onverslagen kampioenen. De twee beste boksers in hun categorie tegen elkaar laten vechten om zo de boks- liefhebbers vast te houden.”, zegt Don King.

“De tv- stations zenden niets uit over onze vechters, wat een groot probleem voor ons is.”, aldus King. “Dana White en Lorenzo Fertitta hebben het erg goed gedaan en de mensen vinden het mooi wat ze doen. Het boksen heeft weer de Muhammad Ali’s, George Foreman’s, Ken Norton en Roberto Duran’s nodig, om de mensen te amuseren.”
    
“De UFC heeft het mooi gedaan, ze brengen mensen samen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik denk dat ze op deze manier de bokssport kunnen aanvullen. Ik heb daar geen problemen mee, hoe meer des te beter.”, zegt Don King. “Beide sporten gaan goed samen – geen reden om geen fan van beide sporten zijn. Het samenbrengen van mensen is waar het allemaal om draait. Ik ben een promotor van het volk, voor het volk en door het volk. Boksen zal er gisteren, vandaag en morgen ook nog zijn.”