Dominick Cruz versus Demetrious Johnson op UFC on Versus 6

1
597

Dominick Cruz’s volgende tegenstander voor de titel is bekend: Demetrious Johnson gaat het proberen om te doen wat onder andere Urijah Faber en Scott Jorgensen niet lukte. Wat opvallend is, is dat dit titelgevecht voor de bantamgewicht titel niet op een pay-per-view zal te zien zijn, maar gewoon op gratis televisie. UFC on versus 6 zal de plaats zijn waar dit gevecht gaat plaatsvinden, op zaterdag 1 oktober. Hiermee is het voor eerst sinds UFC 75 dat de UFC een gratis titelgevecht laat zien. Daarin was Rampage Jackson te sterk voor Dan Henderson.

Demetrious Johnson verdiende dit titelgevecht door Miguel Torres te verslaan via een uniminous decision op UFC 130. Daarvoor wist hij Norifumi Yamamoto, Damacio Page en Nick Pace te verslaan. Zijn enige verliespartij staat nu toe op naam van Brad Pickett in zijn WEC debuut.

Dominick Cruz komt van zijn titelgevecht af met Urijah Faber op UFC 132. Dit was het eerste UFC event waarin een lichtere gewichtsklasse als main-event werd geboekt. Opvallend was dat beide vechters toen aan het lobbyen waren voor een rubber match, oftewel een derde gevecht waarin beide vechters één keer van elkaar hebben gewonnen. Dit is dus niet het geval en zal Demetrious Johnson het proberen om de titel van Cruz te winnen.

Naast dit titelgevecht zullen ook Anthony Johnson en Charlie Brenneman tegen elkaar uitkomen op gratis televisie. Daarnaast komt de rematch tussen Mac Danzig en Matt Wiman, en triangle specialist Paul Sass komt tegenover TUF 12 finalist Michael Johnson te staan. UFC on Versus 6 zal het derde event zijn in oktober, en zal een week voor UFC 136: Edgar vs. Maynard 3 zijn.

1 COMMENT