Dollaway vs. Carmont co-main event in Berlijn

0
623

Francis Carmont

Na de main event, is nu ook de co-main event voor het UFC-debuut in Berlijn bekend gemaakt. Middengewichten CB Dollaway en Francis Carmont nemen het in Duitsland tegen elkaar op. Dit meldt de UFC op vrijdag.

Dollaway zal voor de derde keer in vier gevechten buiten de VS vechten. In de twee eerdere gevechten stond de Amerikaan ook steeds in de co-main event, net zoals in zijn opkomende gevecht. De twee eerdere gevechten internationaal waren op UFC on FX 7 tegen TUF: Brazil-finalist Daniel Sarafian in São Paulo en vorige week nam hij het in Natal op tegen de winnaar van TUF: Brazil 1, Cezar Ferreira. Dit gevecht won hij binnen 39 seconden via technische knock-out. Tussen deze twee gevechten met Brazilianen door verloor hij van Tim Boetsch via een controversiële split beslissing op de undercard van UFC 166.

Francis Carmont vocht zijn laatste gevecht ook in Brazilië tegen een zwaardere tegenstander in Ronaldo Souza. “Limitless” won zijn elf gevechten ervoor (waarvan zes in de UFC), maar “Jacare” was een maatje te groot voor hem. In de co-main event van UFC Fight Night 36 verloor de Fransman via unanieme beslissing. Hierdoor staat hij op de negende plek van de UFC middengewicht ranglijst.

Eerder werd de main event bekend gemaakt in Gegard Mousasi tegen Mark Munoz. Naast de co-main event en main event zijn er momenteel vier andere gevechten bekend voor de card in Berlijn. Hierdoor ziet de totale card met veel verschillende internationale invloeden er tot nu toe als volgt uit:

Mark Muñoz vs. Gegard Mousasi
Francis Carmont vs. C.B. Dollaway
Luke Barnatt vs. Sean Strickland
Nick Hein vs. Drew Dober
Magnus Cedenblad vs. Krzysztof Jotko
Peter Sobotta vs. Pawel Pawlak