Dodson geblesseerd, Jorgensen vs. Makovsky op UFC on FOX 9

0
643

Zach Makovsky 4

Ruim een week voor UFC on FOX 9 is er nog een verandering in de card gekomen. Doordat John Dodson geblesseerd is zal hij niet vechten tegen Scott Jorgensen, aldus UFC Officials. Hierdoor zal er, volgens MMAweekly, een opvallende vervanger zijn om te vechten tegen “Young Guns”: Zach “Fun Size” Makovsky.

John Dodson was de vervanger van Ian McCall die als eerst tegenover Jorgensen werd gematched. McCall viel echter ook uit met een blessure waardoor Dodson in beeld kwam. “The Magician” vocht voor het laatst op 19 oktober, maar klaagde even daarvoor over het feit dat hij vond dat hij te weinig gevechten kreeg. Daardoor was het ook niet raar dat hij degene was die op korte termijn McCall verving.

Makovsky vervangt Dodson op korte termijn. “Fun Size” is de huidige RFA Flyweight Champion nadat hij op 22 november de kampioenschap won op RFA 11. Toen won hij via unanimous decision van Matt Manzanares via unanimous decision. Dit was zijn tweede gevecht op 125 pond. Eerder vocht hij niet onverdienstelijk op bantamweight. Zo werd hij de Bellator Bantamweight Champion nadat hij op Bellator 32 Ed West versloeg in de finale van het Bellator Season Three Bantamweight Tournament. Deze titel verdedigde hij echter nooit en werd hij verslagen door de huidige kampioen, Eduardo Dantas, via submission in de main event van Bellator 65. Na nog een verliespartij tegen Anthony Leone via split decision vertrok Makovsky uit Bellator.

UFC on FOX 9 zal op 14 december in de Sleep Train Arena in Sacramento plaatsvinden. Het gevecht tussen Jorgensen en Makovsky zal op de undercard plaatsvinden tijdens het UFC on FOX Sports 1-gedeelte. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Main Card (vanaf 02.00 uur):
Demetrious Johnson vs. Joseph Benavidez
Urijah Faber vs. Michael McDonald
Matt Brown vs. Carlos Condit
Nik Lentz vs. Chad Mendes
PRELIMINARY CARD

Prelims op FOX Sports 1 (vanaf 23.00 uur):
Ryan LaFlare vs. Court McGee
Edson Barboza vs. Danny Castillo
Mac Danzig vs. Joe Lauzon
Bobby Green vs. Pat Healy
Scott Jorgensen vs. Zach Makovsky
Roger Bowling vs. Abel Trujillo

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com (vanaf 21.30 uur):
Cody McKenzie vs. Sam Stout
Alp Ozkilic vs. Darren Uyenoyama