Dillashaw: 'Elke seconde plezier gehad'

0
534

TJ Dillashaw bewees op UFC on FOX 16 een ware kampioen te zijn. De vechter van Team Alpha Male maakte gehakt van tegenstander Renan Barao en liet zien dat de eerste overwinning van UFC 173 geen ongelukje was. “Hij bracht hét”, aldus de kampioen op de persconferentie na het evenement over zijn tegenstander.

Velen dachten dat Barao al verslagen was voordat het gevecht plaatsvond bij de weging. Dillashaw was erg relax en had veel zelfvertrouwen, maar Barao minder. Dillashaw was het daarmee niet eens. “In de eerste dertig seconden was hij aan het zwaaien. Het zette een hoge snelheid neer en ik ging daardoor bijna te snel waar ik meer gecontroleerd moest zijn. Maar het was een leuk gevecht. Ik heb geleerd met ervaring dat ik beter presteer als ik plezier heb in plaats van druk op mezelf te zetten om te winnen. Laat het publiek op je inwerken, geen tunnelvisie en elke seconde echt plezier hebben. Daarnaast hielp het eerste gevecht ook voor mijn zelfvertrouwen. Dat liet me zien dat ik goed bezig was en ik wist dat ik de vaardigheden had om hem te verslaan.”

Joe Lauzon, Edson Barboza, Paul Felder, Tom Lawlor, Bryan Caraway en Miesha Tate zijn ook aanwezig op de persconferentie, die wordt geleid door UFC-president Dana White en vicepresident van PR, Dave Sholler.