UFC 151: Dan Henderson vs. Jon Jones

7
513

Dana White heeft bevestigd dat Jon Jones’ volgende titelgevecht tegen Dan Henderson op 1 september zal plaatsvinden in de Mandalay Bay Events Centre in Las Vegas. Dit gevecht zal de main event zijn en het eerste titelgevecht van Jones in Las Vegas. Tegen de tijd dat Henderson de octagon instapt zal de veteraan 42 jaar zijn.

Jones zal tegen Henderson voor de vierde keer verdedigen. Met een overwinning op Henderson vestigt hij zich naast Chuck Liddell en Frank Shamrock die ieder vier keer de titel hebben verdedigd. Wat opvalt is het eventuele verschil in tijd dat Jones het deed, 532 dagen, tegenover Shamrock (703) en Liddell (770). De meest recente slachtoffer van “Bones” was voormalig training partner Rashad Evans die hij wist te verslaan via decision op UFC 145.

Dan Henderson hoopt tegen Jones de titel te kunnen winnen die hij nog nooit heeft gehad: een UFC championship. “Hendo” zal zijn derde titelgevecht krijgen tegen Jones na eerder verloren te hebben tegen Anderson Silva op middleweight en Rampage Jackson op light heavyweight. Eerder bezat hij de PRIDE welterweight en middleweight titel en de Strikeforce light heavyweight titel. In zijn eerste gevecht na de UFC vocht Henderson in een ‘Fight of the Year’ kandidaat tegen Shogun Rua die hij won via een decision.

Gaat Jones ook deze uitdager opzij zetten, of gaat Hendo met de H-bomb eindelijk zijn UFC titel verdienen?

7 COMMENTS

 1. Ik hoop dat Hendo wint, puur alleen omdat hij dan pas echt in het rijtje van beste vechters aller tijden wordt gezet!

  Gewoon succesvol in 4 verschillende weightclasses vechten, 3 belts, zelfs op heavyweight gewonnen van Fedor.En buiten dat heeft hij een stuk of 6 medailles.

  • Ik denk dat Hendo wint, want toen Machida Jones raakte zag hij er toch een paar minuten niet zo heel goed uit. Maar sinds Lyoto heeft zowel Rampage als Evans het spel van Jones gespeeld i.p.v. agressief te zijn.

   En ik denk dat Henderson wel meer dan genoeg ervaring heeft om aan zijn game-plan te houden. En zodra hij hem een keer goed raakt dan is het KO of TKO, want ik geloof nog steeds dat Hendo geen goede chin heeft.

   Ik heb het idee elke keer als hij goed geraakt wordt dat hij daarna niet goed weet wat hij moet doen en een klein beetje paniekerig wordt.