Diego Sanchez vs. Ross Pearson in Albuquerque

0
713

Diego Sanchez 3

Hij mag dan wel de nodige klappen in zijn MMA-loopbaan hebben gehad, Diego Sanchez weet niet van stoppen. “The Dream” zal namelijk in Albuquerque opnieuw vechten; ditmaal tegen Ross Pearson. Dit gevecht tussen TUF-winnaars is bekend gemaakt door The Albuquerque Journal.

Diego Sanchez zal waarschijnlijk niet snel meer in aanmerking komen voor een titelgevecht, maar MMA-fans zullen gevechten van “The Nightmare” niet willen missen. De Amerikaan verloor drie van zijn laatste vier gevechten. Het gevecht dat hij wel won was via split beslissing van Takanori Gomi in Japan. Achteraf vond de meerderheid echter dat Gomi de beslissing had moeten krijgen. De laatste verliespartij was tegen Myles Jury op UFC 171. Hierdoor werd het definitief dat de Amerikaan voorlopig niet meer in titelgevecht zal komen. Dit was het eerste gevecht sinds UFC 166 waarin Sanchez samen met Gilbert Melendez een kandidaat voor ‘gevecht van het jaar 2013’ neerzetten. Voor het eerst sinds 2004 krijgt Sanchez de kans om in Albuquerque te vechten.

Ross Pearson zal via Sanchez een overwinning willen boeken op een grote naam. “The Real Deal” is sinds zijn terugkeer op lichtgewicht 2-0 met een No Contest. Dit gebeurde in zijn laatste gevecht tegen de onderhand ontslagen Melvin Guillard op UFC Fight Night 30 in Manchester. Guillard deelde een knie uit op het hoofd van Pearson terwijl de Engelsman een hand op de mat hield. Dit opende een enorme snee op van Pearson, waardoor het gevecht gestopt werd. Een rematch voor werd geboekt voor UFC Fight Night 37 in Londen, maar Pearson moest hiervoor afzeggen vanwege een blessure en vervangen worden door Michael Johnson.

Eerder werd al bekend dat Benson Henderson vs. Rustam Khabilov de main event zal zijn op UFC Fight Night 42. Ook John Dodson zal op de card verschijnen tegen John Moraga. De overige geplande gevechten zijn Bobby Voelker vs. Lance Benoist en Sergio Pettis vs. Yaotzin Meza. Op 7 juni zal dit evenement plaatsvinden.