Diaz vs. Maynard 3 op TUF 18 Finale

0
648

Gray Maynard 2

Toch geen welterweight voor Nate Diaz. De voormalig number 1 contender voor de UFC lightweight title blijft op 155 pond en zal het opnemen tegen Gray Maynard op de finale van het achttiende seizoen van The Ultimate Fighter. Beide vechters komen van een verliespartij in hun laatste gevecht af en zullen voor de derde keer tegen elkaar gaan vechten in hun loopbaan, aldus de UFC via Twitter.

Diaz en Maynard vochten voor het eerst tegen elkaar in het vijfde seizoen van The Ultimate Fighter. Diaz, van Team Pulver, won toen via guillotine choke in de tweede ronde van Maynard die Team Penn vertegenwoordigde. Diaz ging hierdoor naar de finale en won deze van Manny Gamburyan door een blessure. In de rematch tweeënhalf jaar later won Maynard via split decision in een saai gevecht. Toen namen de twee het tegen elkaar op in de main event van UFC Fight Night 20. Met deze overwinning kreeg Maynard een gevecht met Kenny Florian op UFC 118 voor de status van number 1 contender en won hij.

Diaz verloor op UFC on FOX 7 voor het eerst via knockout tegen Josh Thomson. In de tweede ronde gooide de hoek van Diaz de handdoek in de ring nadat hij werd geraakt door een headkick. Ground-and-pound volgde en maakte een einde aan het gevecht. Daarvoor vocht de jongere broer van Nick Diaz voor de UFC lightweight titel tegen de toenmalige kampioen Benson Henderson. Met een nieuwe kampioen in Anthony Pettis liggen er misschien weer kansen voor Diaz om alsnog de titel te winnen. Eerder zei Diaz dat hij waarschijnlijk weer naar welterweight zou gaan na het verloren titelgevecht. Via Twitter heeft de Amerikaan al laten weten liever tegen Pettis dan tegen Maynard te vechten.

p

Gray Maynard vocht voor het laatst tegen TJ Grant op UFC 160. “The Bully” ging hard knockout in zijn eerste gevecht sinds Clay Guida in juni 2012. Maynard verloor via TKO in de tweede ronde en kan een titelgevecht voorlopig uit zijn hoofd zetten. Desondanks staat hij nog steeds vierde op de UFC Rankings.