Brunson zet beroep tegen resultaat gevecht met Anderson Silva niet door

0
717
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

‘Wat Holly Holm kan, kan ik ook’, moet Derek Brunson gedacht hebben. De Amerikaan gaat in beroep tegen het resultaat van zijn gevecht tegen Anderson Silva op UFC 208. Dit laat zijn manager Ali Abdelaziz aan FOX Sports weten.

Brunson verloor afgelopen weekend van Anderson Silva op UFC 208 via unaniem jurybesluit. De jury benoemde The Spider na drie ronden unaniem tot winnaar, hoewel Brunson en vele anderen dat anders beoordeelden. Jurylid Eric Colon beoordeelde dat Silva alle ronden gewonnen had.

Abdelaziz laat weten dat advocaat Craig Zimmerman deze week een beroepsschrift zal indienen bij de New York Athletic State Commission (NYASC).

“Het was ongetwijfeld een ‘beroving'”, liet Brunson eerder deze week aan FOX Sports weten. “Dit is wat ik tegen de jury te zeggen heb: Jullie houden van Anderson Silva, jullie hebben ontzag voor Anderson Silva. Jullie kwamen niet opdagen om jullie werk te doen. Jullie kwamen om het gevecht te kijken en niet het gevecht te scoren.”

UPDATE:
Oorspronkelijk liet Brunson aan zijn manager weten dat hij in beroep wilde gaan, maar de Amerikaan heeft zich blijkbaar bedacht en laat weten dat hij het niet doorzet.

Holly Holm
Op woensdag diende Holly Holm ook een beroep in. Zij ging in beroep vanwege het optreden van scheidsrechter Todd Anderson in haar titelgevecht tegen Germaine de Randamie. Holm verwijt Anderson dat hij geen punten aftrok bij De Randamie na het geven van illegale stoten na ronden twee en drie.