Denise Kielholtz vecht volgende MMA-partij in Hongarije

0
796
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Denise Kielholtz weet wanneer ze weer in de kooi staat. Miss Dynamite vecht 6 april in Boedapest tegen Lena Ovchynnikova op Bellator 196, kondigt Bellator aan.

Kielholtz vecht haar derde MMA-partij en tweede in Bellator. De Bellator Kickboxing-vlieggewichtkampioene won afgelopen november haar MMA-debuut in Bellator door Jessica Middleton op Bellator 188 te kloppen. Kielholtz won via submissie in 76 seconden.

Kielholtz heeft de ambitie om kampioene te worden in Bellator MMA, net zoals de titelhoudster is bij Bellator Kickboxing. In april verdedigde ze de kickbokstitel voor het laatst op Bellator Kickboxing 5 door Martine Michieletto te kloppen.

Ovchynnikova heeft een stuk meer MMA-ervaring. De Oekraïense won twaalf van haar zeventien gevechten, waaronder twee van vier Bellator-partijen. Haar laatste gevecht verloor ze van Alejandra Lara op Bellator 190. Toen klopte ze in de derde ronde af door rear-naked choke.

Hoewel Ovchynnikova acht keer won via submissie, heeft Hunter het nodige ervaring in kickboksen. Van achttien partijen won ze er twaalf. In 2011 verloor ze van voormalig GLORY-kampioene Tiffany van Soest, iemand die Kielholtz in 2014 nog klopte.

Bellator 196 sluit af met een gevecht tussen James Gallagher en de Hongaar Adam Borics, meldt ESPN. Kielholtz-Ovchynnikova is het co-main event.