Demian Maia vs. Jon Fitch toegevoegd aan UFC 156

0
596

De card voor super bowl weekend 2013 ziet er beter en beter uit. Naast o.a. Jose Aldo, Alistair Overeem, Rashad Evans en Dan Henderson zullen ook twee hoog aangeschreven welterweights zich voegen bij het rijtje. BJJ specialist Demian Maia zal het opnemen tegen worstel specialist Jon Fitch.

Een interessante matchup qua vechtstijl dus. Demian Maia staat bekend als één van de beste BJJ specialisten ter wereld en heeft al zes submissions op zijn naam kunnen zetten in de UFC. Opvallend dat vijf van deze overwinningen in zijn eerste vijf partijen in de UFC kwamen. Daarna werd Maia hard knockout geslagen door Nate Marquardt in de eerste twintig seconde hun partij. In zijn laatste partij won hij ook weer via submission tegen Rick Story op UFC 153.

Fitch won ook op UFC 153: in een gevecht die hem de Fight of the Night bonus opleverde versloeg hij Erick Silva. De worstel expert vestigde tegen de Braziliaan een record met tien overwinningen via decision, een record die hij eerste deelde met Georges St-Pierre. Interessant zal zijn of Fitch het aandurft Maia op zijn rug te gooien en in de guard van de BJJ specialist te vechten.

UFC 156: Aldo vs. Edgar zal op 3 februari in Las Vegas plaatsvinden. Verwacht wordt dat Urijah Faber ook nog een plaats op het event zal krijgen. De card er op dit moment als volgt uit:

Jose Aldo vs. Frankie Edgar
Alistair Overeem vs. Antonio “Bigfoot” Silva
Rashad Evans vs. Antonio Rogerio Nogueira
Dan Henderson vs. Lyoto Machida
Jon Fitch vs. Demian Maia