Demian Maia vs. Jake Shields in de maak

2
633

Demian Maia

Twee grapple-experts zullen het tegen elkaar opnemen in de toekomst. Demian Maia, nummer 4 welterweight in de UFC Rankings, zal het op een nog nader genoemde UFC-event tegen elkaar opnemen tegen voormalig Strikeforce middleweight champion Jake Shields. Dit heeft het Braziliaanse Lancenet.com.br bekend gemaakt. Dinsdag bracht Ariel Helwani dit nieuws al in UFC Tonight.

Maia is sinds zijn overstap van middleweight naar welterweight erg dominant. In zijn eerste gevecht op 170 pond versloeg hij Dong Hyun Kim in 47 seconde, hoewel dit door een blessure kwam. Daarna liet hij Rick Story snel aftikken met een vernietigende neck crank waarvan Story spontaan een bloedneus kreeg. In Maia’s laatste gevecht domineerde hij Jon Fitch naar een overwinning via unanimous decision. Oorspronkelijk zou Maia het aanstaande zaterdag tegen Josh Koscheck opnemen op UFC 163, maar “Kos” meldde zich geblesseerd af en kon de UFC niet op tijd een vervanger vinden om het alsnog tegen de Braziliaan op te nemen.

Jake Shields won zijn laatste gevecht tegen Tyron Woodley via split decision, hoewel deze beslissing erg controversieel was. Dit was Shields’ eerste gevecht op welterweight na een kort uitstapje op middleweight. Shields won op UFC 150 van Ed Herman via unanimous decision, maar later werd dit resultaat veranderd naar een No Contest door Shields niet door de dopingtest achteraf kwam. De Amerikaan gaf dit ook later toe, hoewel nog steeds niet bekend is waarvoor hij gepakt is. Voor het gevecht met Herman won Shields van Yoshihiro Akiyama via unanimous decision in Japan.

Welke grapple-expert zal aan het eind trekken in dit gevecht?

2 COMMENTS