Deelnemers TUF 28: Heavy Hitters bekendgemaakt

0
497
Foto: James Law, GLORY Sports International

De zestien vechters die Robert Whittaker en Kelvin Gastelum gaan coachen tijdens het aanstaande seizoen van The Ultimate Fighter zijn bekendgemaakt. Acht vrouwelijke vedergewichten en acht mannelijke zwaargewichten gaan de strijd aan om zich te kwalificeren voor de finale van 30 november in Las Vegas.

Bij de vrouwen zitten een paar opvallende namen, zoals Larissa Pacheco. De Braziliaanse vocht twee keer in de UFC als bantamgewicht. Op UFC Fight Night 51 verloor ze Jessica Andrade, waarna ze in maart 2015 verloor van Germaine de Randamie via TKO in de tweede ronde.

Hierna vocht ze drie jaar niet, tot ze afgelopen maart van Karolline Rosa won op WOCS 49 voor de vedergewichttitel van de organisatie.

Een andere deelneemster is Pannie Kianzad. Sexy Scramble staat ook bekend als een bantamgewicht in Invicta, hoewel ze voor twee van haar vijf gevechten te zwaar inwoog. Afgelopen juni won Kianzad in Denemarken van Kerry Hughes.

De overige deelneemsters zijn: Leah Letson, Marciea Allen, Bea Malecki, Julija Stoliarenko, Katharina Lehner, Macy Chiasson.

Geen Cindy Dandois
Een opvallende afwezige is Cindy Dandois. De Belgische werd niet uitverkozen om mee te doen, ondanks dat ze haar laatste vier won buiten de UFC won en Megan Anderson leit afkloppen op Invicta FC 14.

Twee GLORY-vechters
Bij de acht zwaargewichten zitten twee voormalig GLORY-kickboksers: Anderson Braddock Silva en Maurice Greene. Silva won zijn laatste MMA-partij met tien dagen voorbereiding op WOCS 50 via een snelle knock-out. Dit was zijn derde overwinning in vier MMA-partijen.

Greene won vijf van zijn zeven gevechten. Mogelijk kan hij revanche nemen op een verliespartij in het kickboksen: op GLORY 27 verloor The Pirate van Silva via jurybesluit.

Zoals beloofd, krijgt Josh Parisian ook een plek. De Amerikaan won 26 juni een gevecht op Dana White’s Tuesday Night Contender Series van Greg Rebello in 91 seconden via knock-out. Hiermee verdiende hij geen UFC-contract, maar deelname aan dit seizoen van The Ultimate Fighter.

De andere zes deelnemers zijn: Ben Sosoli, Michel Batista, Juan Francisco Espino Diepa, Justin Frazier en Przemyslaw Mysiala.

Whittaker en Gastelum vechten later dit jaar tegen elkaar voor de UFC-middengewichttitel van The Reaper.