De Randamie: Rematch met Holm voor gevecht met Cyborg

0
1078
Foto: Cho Tang MMAPlanet.nl

Germaine de Randamie prefereert een rematch met Holly Holm boven een gevecht met Cris Cyborg. De Nederlandse kampt momenteel met een handblessure en weet nog niet wanneer ze weer de kooi in kan, maar hoopt dat ze enige twijfels kan doen vergeten in haar volgende gevecht.

“Als Holly het wil, kunnen we de rematch doen. Op dit moment heb ik nog pijn, maar het is niets wat ik niet aan kan”, aldus De Randamie tijdens een door de UFC georganiseerde conference call. “Met alles wat gaande is, moet Holly eerst de rematch krijgen.”

Holm heeft woensdag een beroep aangetekend tegen het resultaat van het eerste gevecht van afgelopen zaterdag. De Amerikaanse verwijt scheidsrechter Todd Anderson dat hij niet optrad bij late stoten van The Iron Lady na de tweede en derde ronden. Dat stoort De Randamie niet, zoals ze eerder liet weten bij FOX Sports.

“Als Holm gelooft dat puntaftrek de reden is dat ze verloren heeft, dan moet ze de rematch accepteren. Ze heeft het recht om te doen wat ze wil”, aldus De Randamie daarover. “Het was een gevecht met verhitte situaties, niets meer. Ik gooide nooit een stoot na de bel. Mensen noemen mij nu een vieze vechter en dat doet mij zeer. Ik ben geen vieze vechter.”

“Ik respecteer Holly nog steeds. Ik respecteer de atleet die ze is. Ik snap dat ze nu boos is. Ik vond dat ik het gevecht heb gewonnen en ik begrijp dat ze daar niet blij mee is. Daarom bied ik haar aan om opnieuw te vechten.”

Hand:
Wanneer de rematch eventueel plaats zou kunnen vinden weet de Utrechtse nog niet. Direct na haar titelwinst gaf ze te kennen dat ze een handoperatie moet ondergaan, maar hoe lang deze haar aan de kan zal houden weet ze niet: “Ik heb er nog niet met mijn dokter over gesproken. Hij zei vooraf dat ik het gevecht met Holly kon doen, maar dat ik wel geopereerd moest worden voor gescheurde ligamenten. Het is geen permanente schade, dus ik moet uitzoeken of ik nu of later geopereerd moet worden.”

Cyborg
De Randamie werd na UFC 208 ook verweten dat ze Cyborg ontwijkt. Tijdens de conference call reageerde ze ook op deze aantijgingen en liet ze weten niemand te ontwijken: “Ik ben bang voor niemand en ik weet dat ik tegen iedereen zal vechten. Ik ben niet bang. Het is nu niet iets waar mijn focus op ligt. Het is vijf dagen geleden (sinds ik de titel won). Op dit moment is alles zo hectisch dat ik nog geen tijd heb gehad om van mijn overwinning te genieten.”

Nederland
Wie haar volgende uitdager ook wordt, De Randamie heeft een sterke voorkeur voor de locatie van haar volgende partij: “Ik zou het geweldig vinden om hier in Nederland te vechten. Ik zei het vanaf het begin: als ze de gordel willen, dan moeten ze naar Nederland komen.”