De Randamie na UFC 208: “Ik heb gewonnen, daar gaat het om”

2
1364
Foto: Cho Tang MMAPlanet.nl

Germaine de Randamie voelt de euforie een dag na haar gewonnen titelgevecht nog steeds. De Nederlandse werd zaterdag op UFC 208 gekroond tot de eerste UFC-vedergewichtkampioene door Holly Holm te verslaan. “Ik zit nog steeds op een wolk, ik krijg zoveel liefde uit Nederland”, aldus de Utrechtse vanuit New York bij Namen en Rugnummers.

Makkelijk was het niet. The Iron Lady had de volle 25 minuten nodig om via de jury met een klein verschil te winnen: “Ik snap dat het Amerikaanse publiek teleurgesteld is dat Holly de gordel niet gewonnen heeft. Ze was heel erg passief. Dan moet je soms voorzichtig zijn, ander had ik de winst onnodig uit handen gegeven.

Ik was de dominante vechter, maar wist niet hoe de jury er naar zou kijken. Gelukkig hebben zij het net zo ervaren als ik. Ik wist dat we dicht bij elkaar lagen, maar vond wel dat ik meer had gedaan dan zij.”

‘Holly wilde niet knokken’
Ook was het niet de show die ze hoopte te geven door toedoen van Holm, maar dat doet niet af van de overwinningsvreugde: “Ik ben iemand die heel graag wil knokken. Holly wilde dat absoluut niet en ontweek enorm. Ik had de partij graag voortijdig beëindigd. Ach ja, ik heb gewonnen en daar gaat het om.

Dit heb ik met het hele Nederlandse publiek gedaan. Nu ga ik lekker naar huis, genieten van die titel met mijn team, vrienden en het Nederlandse volk. Van daaruit gaan we verder kijken.”

2 COMMENTS