De Randamie met drie andere vrouwen naar UFC

0
2196

De UFC heeft vier nieuwe vrouwen toegevoegd aan de UFC roster. Dana White heeft afgelopen weekend aan de media bevestigd dat er in totaal tien vrouwen op de UFC roster staan, maar hiervan waren er nog maar zes bekend in Ronda Rousey, Liz Carmouche, Cat Zingano, Miesha Tate, Sarah McMann en Alexis Davis. De Nederlandse Germaine De Randamie is samen met Julie Kedzie, Sarah Kaufman en Amanda Nunes toegevoegd aan dit rijtje namen volgens AJ Perez van FOX Sports.

Hoewel Dana White heeft gezegd dat er meer dan honderd vechters te veel op het UFC roster staan en er dus nog veel vechters uit de UFC zullen verdwijnen, blijven er vrouwen aan de dunne UFC women’s bantamweight roster toegevoegd worden. “The Iron Lady” is dus één van vechters die in de nieuwe UFC women’s bantamweight division terecht komt. De Randamie vocht voor het laatst in Strikeforce tegen Hiroko Yamanaka op featherweight. Op de undercard van Strikeforce: Rousey vs. Kaufman won ze toen via unanimous decision. Dit was haar tweede gevecht op 145 nadat ze haar eerste drie gevechten op bantamweight vocht.

Sarah Kaufman is een voormalig Strikeforce women’s bantamweight champion. Deze titel won ze in 2010 van Takayo Hashi, waarna ze die verdedigde tegen Roxanne Modafferi en daarna verloor van Marloes Coenen. Op 18 augustus vocht ze tegen Ronda Rousey voor diezelfde titel, maar verloor toen van de huidige UFC women’s bantamweight champion. Julie Kedzie is de meest ervaren vechter met 27 gevochten partijen. Hiervan won ze er 16, maar verloor haar laatste twee gevechten van Alexis Davis en Miesha Tate. Amanda Nunes heeft een record van 7-3 en vocht haar laatste twee gevechten in Invicta. Na haar debuut te hebben verloren won ze zes keer op een rij, waarna ze in haar Strikeforce debuut knockout ging tegen Alexis Davis. Hierna ging zij verder in Invicta waar ze 1-1 is met een overwinning op Raquel Pa’aluhi en een verliespartij op Sarah D’Alelio