De Driehoek: UFC Fight Night 124 interessanter buiten de kooi dan binnen

0
446
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over UFC Fight Night 124. De vragen zijn bedacht door Thomas, de antwoorden komen van Oscar en Kris.

Toch geen volledige card voor UFC Fight Night 124
Nadat het er een tijdje op leek dat UFC St. Louis een evenement zonder afzeggingen zou worden, iets waar we met z’n allen lang op hebben moeten wachten, ging dit toch niet door. Binnen de laatste 48 uur moesten zowel Uriah Hall als Zak Cummings afzeggen. Een klap voor de UFC en voor de UFC-fan. De eerste vraag die ik mezelf stelde toen ik hoorde over Cumming’s reden tot afzeggen (uitglijden uit de badkuip en zichzelf zwaar blesseren), was “Kunnen MMA-vechters iets doen of laten in hun voorbereiding om dit soort last-minute blessures te voorkomen?”

Oscar:
Natuurlijk kan een UFC-vechter zijn of haar best doen om voorzichtig te zijn. Echter, het is nooit volledig te voorkomen. Incidenten gebeuren. Ik denk wel dat er kritisch naar afvallen gekeken moet worden. Ik heb geen antwoorden, maar het is iets wat wel desastreuze situaties schept. Ik snap niet waarom sommige vechters niet een gewichtsklasse hoger vechten. Zeker niet als ze geen compleet succes hebben op het gewicht waar ze nu vechten.

Kris:
Het incident met Cummings is niets meer dan een incident. Een volwassen man die uitglijdt in de badkamer, hoe vaak komt dat voor? Het was daarbij ook niet zoals Renan Barao, die vanwege (slecht) afvallen flauwviel in de badkuip en met zijn hoofd op de rand stuiterde. Je kan vechters helaas niet een week in folie wikkelen en hopen dat ze daarmee in topvorm verschijnen. Blessures horen bij MMA, dat bleek afgelopen weekend ook met Robert Whittaker, maar in de laatste week voor een gevecht zijn vechters, als het goed is, niet meer bezig met intensieve arbeid. Als ze dat nog wel zijn, is het in de weken daarvoor niet goed gegaan.

Zie ook: De Driehoek: Terugkijken op 2017 en vooruitkijken naar 2018
Zie ook: De Driehoek: Robbie Lawler naar het einde en Francis Ngannou naar de top

Pensioen Vitor Belfort uitgesteld
Vitor Belfort heeft afgelopen weekend niet zijn laatste partij ooit gevochten. Nadat Uriah Hall vanwege gezondheidsredenen afzegde, werd het pensioen van “The Phenom” nog even uitgesteld. Onduidelijk is of Hall (op korte termijn) de partij kan inhalen. Is er een andere vechter tegen wie julie Belfort voor de laatste maal zouden willen zien en waarom?

Oscar:
Een van de beste namen voor Vitor Belfort is Michael Bisping. Een veteranengevecht die voor beiden het einde kan zijn. Een tweede gevecht tegen Anderson Silva is ook geen heel gek idee. Het is in ieder geval het mooist als hij afscheid kan nemen in een gevecht tegen een veteraan met wie hij nog eenmaal een titanenstrijd kan leveren.

Kris:
Als de ene deur sluit, gaat er een ander open. Belfort zou de ideale tegenstander voor de laatste partij van Michael Bisping zijn (hoewel Bisping dat blijkbaar niet wil). Beiden hebben een grote naam, zeggen dat ze stoppen, zijn ver over de top en hebben een geschiedenis met elkaar. Nadat Bisping zei dat hij in maart met pensioen wilde met een gevecht in Londen werd Belfort al genoemd als tegenstander, maar toch werd die gekoppeld aan Hall. Hiermee is er dus toch nog een kans om de rematch te maken. Bisping kan wraak nemen voor zijn thuispubliek nadat hij genadeloos hard knock-out ging door ‘TRT Vitor’ en Belfort sluit af met een gevecht tegen een grote naam en oud-kampioen.