De Driehoek: UFC 229, Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov

0
671
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over UFC 229, Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor. De vragen zijn bedacht door Oscar, de antwoorden komen van Kris en Thomas.

Wat moeten de wettelijke consequenties zijn voor de chaos na UFC 229?
Het is het topic na UFC 229: de chaos. Natuurlijk hadden we het over de gevechten moeten hebben, maar de uitbraak na het evenement overspoelen de nieuwsberichten. Of je de acties nu goed- of afkeurt, niemand zal twijfelen aan het feit dat er consequenties, in legale zin, zullen volgen. Wat denk je dat deze zijn en wat vind je dat er moet gebeuren?

Kris:
McGregor en Nurmagomedov moeten hun verhaal bij de NSAC doen en daarvan weten we twee dingen: ze houden van geld en er is soms geen peil op te trekken. Ik denk dat ze een lichte straf krijgen, simpelweg omdat ze in de toekomst weer ontzettend veel geld in het laatje kunnen brengen. Misschien een kleine schorsing en een hoge boete, zoiets als dertig procent van hun gages van UFC 229.

Wat er moet gebeuren, tsja, als Paul Daley ontslagen en verbannen wordt omdat hij Josh Koscheck na de laatste bel sloeg, zouden zowel Nurmagomedov als McGregor (omdat hij ook betrokken raakte bij alle schermutselingen) uit de geschiedenisboeken gewist moeten worden en aangeklaagd moeten worden voor openbare geweldpleging. Dat is wat er moet gebeuren, maar die kans is nul komma nul procent.

Thomas:
Schorsen die hap. De UFC heeft zich jarenlang als de Champions League van de vechtsport willen neerzetten en dan kunnen dit soort incidenten absoluut niet door de beugel. Ik geloof dat Nurmagomedov de titel afgenomen moet worden en de heren daarna even mooi mogen brommen.

Maar zoals Kris aangeeft, zijn dit wel twee hele grote namen om meteen weg te sturen. Ik denk niet dat de UFC en/of de NSAC zo hard zullen zijn. Of ik moet zeggen, ik ben er bang voor. Het zou de organisaties sieren deze consequentie door te voeren, maar ik heb er weinig hoop op. Een boete en achttien maanden niet vechten zal de max zijn.

Zie ook: De Driehoek: Jon Jones’ terugkeer en Lil’ Nog
Zie ook: De Driehoek: Tyron Woodley en 115-ponders schitteren

Wat nu met de UFC-lichtgewichttitel?
Voor zover we weten is Khabib Nurmagomedov de titelhouder. Maar het kan best zijn dat de titel hem wordt afgenomen. Het voelt in ieder geval niet alsof er dit weekend iemand gekroond is als titelhouder. In het geval dat Nurmagomedov niet langer dan een jaar wordt geschorst en daarna weer overal kan en mag vechten; wat kan de UFC het best doen met de titel?

Kris:
Als Nurmagomedov iets van een jaar schorsing krijgt, moet er weer een interim-titel komen. Het zal geen populair besluit zijn, maar dit keer is het wel op z’n plaats (mede omdat Dana White heeft laten weten dat hij de titel absoluut niet van Nurmagomedov afpakt). Hier zou ik dan Tony Ferguson en Dustin Poirier voor laten vechten. Zodra die gevochten hebben, kan je weer kijken wat erna komt.

Wat in ieder geval niet moet gebeuren is dat McGregor direct weer een kans krijgt tegen Nurmagomedov. Hij werd zodanig verslagen dat een rematch binnen nu en twaalf tot achttien maanden geen zin heeft. Geef hem in de tussentijd het derde gevecht met Nate Diaz en gun hem tijd om weer een reeks op te bouwen

Thomas:
Ik denk dat beide heren bij de NSAC hun straf moeten gaan aanhoren en die moeten uitdienen. Wat dat precies wordt, weet alleen de NSAC zelf. Maar ik vind dat de UFC zelf ook actie moet ondernemen. Ik wil daarin zelfs zo ver gaan als dat Nurmagomedov kampioen-af gesteld moet worden en dat er twee andere lichtgewicht-vechters voor de titel moeten gaan strijden. Alleen maar logisch, aangezien Nurmagomedov kampioen-onwaardig gedrag vertoond heeft. Ik vind Ferguson-Poirier dan dus een mooie partij, maar voor de volwaardige lichtgewichttitel, niet de interim.

Mochten Nurmagomedov en McGregor niet ontslagen worden, zou ik Nurmagomedov ook nog wel eens tegen Nate Diaz willen zien vechten. Dan weet je in ieder geval zeker dat hij daarna niet achter zijn team aan gaat.