De Driehoek: Tyron Woodley en 115-ponders schitteren

0
372
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over Tyron Woodley en de huidige situatie van de UFC-strogewichtdivisie. De vragen zijn bedacht door Thomas, de antwoorden komen van Kris en Oscar.

’Saaie’ Tyron Woodley overtuigt
Tyron Woodley is nog steeds UFC-weltergewichtkampioen na een hele overtuigende zege op Darren Till. Woodley had een kleine twee ronden nodig om zijn tegenstander te laten kloppen in de hoofdpartij van UFC 228. In aanloop naar het gevecht kreeg Woodley nog veel kritiek op zijn vechtstijl omdat hij weinig risico’s nam en saai vocht, maar daar was in dit gevecht absoluut geen sprake van. Is jullie mening over Woodley veranderd dankzij dit optreden? Of was die kritiek altijd terecht of juist overdreven?

Kris:
Woodley heeft eerder laten zien dat hij voor vuurwerk kan zorgen, maar in zijn laatste paar partijen had hij tegenstanders die dat compleet dwarsboomden in Stephen Thompson en Demian Maia. In Till kreeg hij de ideale opponent om weer te laten zien wat hij daadwerkelijk in huis had en zag je eigenlijk ook de reden waarom Thompson en Maia zo voorzichtig waren tegen hem.

Toen Till namelijk een keer te dichtbij kwam met een mislukte stoot, lag hij op z’n achterwerk door een rechterstoot van Woodley die het begin van het einde betekende inluidde. Wat ik in deze partij geleerd heb over Woodley is dat hij een van de meest tactische vechters van het moment is. Daarbij was ik ook enigszins vergeten wat voor monster hij bovenop kan zijn.

Oscar:
Woodley heeft vaker spectaculaire gevechten gehad. Mensen vergeten dat. Hij is vooral in dit stadium van zijn carrière een counter-vechter, wat betekent dat zijn tegenstander hem iets moet geven om mee te werken. Mijn mening is niet veranderd.

Ik vind dat Woodley zich in de afgelopen jaren ontzettend sterk heeft ontwikkeld. Hij heeft wedstrijden verloren waardoor menigeen misschien het geloof zouden verliezen, maar voor hem was het een leerproces. Ik denk dat hij mentaal heel sterk is en ik geniet van zijn spel.

Zie ook: De Driehoek: Justin Gaethje’s status en Nate Diaz’ geklaag
Zie ook: De Driehoek: Nurmagomedov vs. McGregor & Germaine de Randamie

Namajunas vs ?
UFC 228 zag ook twee sterke optredens van vrouwen op 115 pond. Jessica Andrade sloeg Karolina Kowalkiewicz in twee minuten buiten westen en even daarvoor had Tatiana Suarez voormalig kampioene Carla Esparza door de mangelmolen gehaald. Beiden daagden UFC-strogewichtkampioene Rose Namajunas achteraf uit voor een titelgevecht; Suarez in de Octagon en Andrade op de persconferentie. Wie van de twee heeft het gevecht het meeste verdiend en wat zou een goede tegenstander zijn voor de ander?

Kris:
Voor mij is er geen twijfel: Jessica Andrade verdient het titelgevecht het meest. Ze versloeg de hoger gerangschikte tegenstander en deed dat ook op een wijze die nog niet eerder vertoond is in het korte bestaan van deze gewichtsklasse in de UFC. Andrade had het hiervoor al verdiend en onderstreepte dat nog eens dubbel op zaterdag.

Suarez liet zien dat ze klaar is voor het grote werk, maar is desondanks nog steeds onervaren met zeven MMA-gevechten op haar cv. Als ze dit had gedaan op 205 pond zou ze waarschijnlijk wel een gevecht om de gordel krijgen, maar de divisie waarin ze vecht is wat breder. Maandag bij Ariel Helwani’s MMA Show stelde ze Kowalkiewicz voor, waar ik niet helemaal op tegen zou zijn.

Oscar:
Beide dames hebben een overtuigende prestatie geleverd. Wat mij betreft hebben ze het allebei verdiend. Ik denk dat het aankomt op welke gevecht het best kan worden gepromoot.

Ik zou gaan voor Andrade. Zij is misschien net iets meer een naam en de knock-out is goed promotiemateriaal. Ondertussen kan Suarez nog een keer vechten tegen iemand van naam. Als ze die ook zo kan domineren op de grond dan is een volgend titelgevecht helemaal geloofwaardig.