De Driehoek: Mayweather vs. McGregor & UFC Fight Night Rotterdam

0
635
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over Mayweather vs. McGregor en het aanstaande UFC-evenement in Rotterdam. De vragen zijn bedacht door Kris, de antwoorden komen van Thomas en Oscar.

McGregor maakt indruk
De bokspartij tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor van afgelopen zaterdag bleek een daverend succes. Ondanks technische problemen, leken er naderhand weinig verliezers. Mayweather won en verbeterde zijn record naar 50-0, maar dat het een succes werd is meer te danken aan het sterke optreden van McGregor. Hij stond tien ronden te boksen tegen een van de beste, zo niet de beste, boksers ooit en maakte er een amusant en kijkbaar gevecht van. Dat is iets wat velen voor hem niet gelukt is tegen ‘Money’.

Mocht McGregor, die ongeveer honderd miljoen dollar rijker is, ooit nog terugkeren naar de boksring, dan zal het moeilijk worden om alles te toppen. Uiteraard is niets uitgesloten met hem, maar zal dat sterke optreden voor McGregor juist een motivatie zijn nog eens te boksen, of juist een tegenargument?

Thomas:
Ik denk dat McGregor, als hij aan zijn uithoudingsvermogen gaat werken, best wel eens een aantal ‘lichtere’ tegenstanders kan hebben. Hij heeft niet slecht gebokst. Hoe sceptisch ik in de eerste instantie ook was, het was zeker aan te zien. Ik probeer het te vergelijken met de introductie van Phil CM Punk Brooks in de UFC. Die zet je ook niet meteen tegen een grote kampioen, maar laat je langzaam zijn weg omhoog vechten. Ik ben er voor de goede orde wel van overtuigd dat McGregor meer kans heeft in het boksen, dan CM Punk in de UFC.

Oscar:
Er wordt weleens gezegd dat het onvoorspelbaar is wat McGregor doet, maar dat is het niet. Tot nu toe is zijn enige weg vooruit. Hij heeft sinds hij bij de UFC vecht geen stappen achteruit gedaan, of hij staat stil om een titel te verdedigen (met zijn tweede gevecht tegen Nate Diaz als enige uitzondering). Zijn motivatie lijkt steeds weer een mix van uitdaging, roem en geld. Of hij nog een keer gaat boksen, grappelen of het bij MMA houdt weet ik niet. Wat ik wel weet is dat hij iets zal proberen om voor elkaar te krijgen waarmee hij roem, geld en uitdaging kan maximaliseren. Je kan hem hierom prijzen, maar elke vechter wil dit wel; Dana White geeft niemand anders die optie. Of hij nog een keer gaat boksen hangt af van een interessant gevecht. Ik denk dat het nog wel een keer gaat gebeuren.

Zie ook: De Driehoek: Mayweather vs. McGregor en Georges St-Pierre
Zie ook: De Driehoek: Jon Jones en White vs. Woodley

De UFC is terug in Nederland, maar voor hoe lang?
Het UFC-circus is deze week neergestreken in Nederland. Op zaterdag vindt UFC Fight Night 115 plaats in de Rotterdamse Ahoy met een gevecht tussen Stefan Struve en Alexander Volkov als afsluiter. Er kan gesteld worden dat dit evenement geen topper is, zeker in vergelijking met de eerste editie van vorig jaar. Dat gezegd hebbende, wil ik het positieve van het evenement belichten. Naar wie kijken jullie het meeste uit?

Thomas:
Ik denk toch wel naar Struve tegen Volkov, maar ik twijfel nog wel een beetje. Ik zie in Siyar Bahadurzada tegen Rob Wilkinson namelijk ook nog wel heil. Ik denk dat het voor Struve een belangrijke partij is. Met alle pech en blessures die The Skyscraper de afgelopen tijd gehad heeft, wordt het tijd dat hij zich weer ‘in de picture’ vecht. Hoe doe je dat beter dan een KO-artiest als Volkov verslaan? Het is voor Struve natuurlijk verre van een thuiswedstrijd, maar ik denk dat dit om het even zal zijn voor hem en hij voor het Nederlandse publiek 100% zal geven.

Oscar:
Er staan best een paar vermakelijke vechters op het programma. Maar geen enkel gevecht betekent iets. Voor mij zijn belangrijke gevechten de ziel van een kaart en dit evenement heeft dat voor mij niet. Uiteindelijk ben ik het meest benieuwd naar Stefan Struve. Ik hoop op een sterk optreden van de The Skyscraper. Want als hij de Rus overtuigend weet te verslaan dan hebben we na afloop toch weer het gevoel dat Struve terug ‘in de mix’ is. Met terugwerkende kracht is dat gevecht dan toch nog een beetje betekenisvol.