De Driehoek: Liddell vs. Ortiz 3 en McGregor vs. “Cowboy”

0
470
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen.

In deze editie hebben we het over Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3 en een mogelijk gevecht tussen Conor McGregor en Donald Cerrone. De vragen zijn bedacht door Oscar, de antwoorden komen van Thomas en Kris.

De trilogie van veertien jaar
Komend weekend gaan we weer “back to the future” met Chuck Liddell en Tito Ortiz. Niemand kan ontkennen dat deze veteranen veel voor MMA betekenen. Toch krijg ik niet de indruk dat er een enorme ‘buzz’ is voor dit gevecht. Er is ongetwijfeld sentimentele waarde voor dit gevecht. Wat betekent dit gevecht voor jou?

Thomas:
Ah, de eeuwig terugkerende rubriek “Seniorenpartijen in De Driehoek”. Het had me een heel gave partij geleken als het iets eerder plaatsgevonden had. Ik denk dat er nog steeds een grote markt voor is, de meeste mensen zullen deze namen nog wel kennen (al is het alleen maar uit de verhalen) en dat trekt toch wel kijkers.

Ik ben alleen bang dat deze partij niet alleen een teleurstelling zal zijn, maar ook een misstap voor de organisatie. Onder de streep zullen MMA-fans blijer zijn met opvallende prestaties van (onbekende) jonge talenten dan met teleurstellende optredens van ex-talenten. Maar niet elke organisatie schijnt dat kwartje te hebben zien vallen.

Kris:
Niks. Helemaal niks. Dit gevecht is, ten eerste, waardeloos gepromoot door een bokspromotor met rancune omdat Conor McGregor tegen Floyd Mayweather bokste in plaats van Canelo Alvarez. Dit doet hij samen met een iemand die helemaal niets in de kooi te zoeken heeft als 48-jarige. Het enige gelukje dat hij heeft is dat zijn tegenstander, slechts, 43 jaar is en niet 27.

Ik snap de intrige van dit gevecht. Liddell en Ortiz, twee aartsrivalen die nooit hun derde gevecht hebben gevochten die de MMA-wereld ooit beloofd was. Maar wat betekent dit gevecht nou echt? Helemaal niks. Het gevecht winnen van je rivaal die, op z’n minst, tien jaar over de top is heeft toch geen enkele waarde? Kortom: ik pas hiervoor. Ik zal achteraf het gifje van het einde zien en misschien de gekheid in tweets zien langskomen, dat is het maximale.

Zie ook: De Driehoek: “Jacaré” Souza en Daniel Cormier
Zie ook: De Driehoek: Ruilen en Gegard Mousasi

“Cowboy” vs McGregor
Er gingen enkele geruchten over een gevecht tussen Donald Cerrone en Conor McGregor. Na Cerrone’s laatste optreden in het weltergewicht gaat hij weer terug naar het lichtgewicht. Daarnaast heeft McGregor natuurlijk in zijn laatste gevecht verloren in een titelgevecht. De UFC ontkent dat dit gevecht op stapel staat, dus de kans bestaat dat dit gevecht niet zal plaatsvinden. Maar wat vinden jullie van het idee van “Cowboy” vs. McGregor?

Thomas:
Ik zou het wel willen zien. Cerrone is een verraderlijke vechter. Eentje die altijd, tegen elke opponent, het gevecht vroegtijdig kan beëindigen. Tuurlijk, hij kan tegen een linkerstoot aanlopen, maar ik verwacht dat hij dat risico niet uit de weg zal gaan. Er zijn veel vechters die zouden beweren niet bang te zijn voor McGregor en dan vervolgens heel ingehouden de partij zouden uitvechten, maar ik denk dat dat bij Cerrone eerder andersom zou zijn. Met zijn ervaring en kalmte in de kooi kan hij wellicht zelfs nog openingen in de stijl van McGregor vinden.

Daarentegen moet ik ook zeggen dat Cerrone vier van zijn laatste zes verloren heeft. Daar zaten natuurlijk grote namen tussen (Till, Lawler, Masvidal), maar die winreeks van één gevecht geeft hem mijns inziens niet direct recht op een partij tegen een superster als McGregor. Maar uiteindelijk beslissen de officials van de UFC wie tegen wie in de kooi komt en ik kan dit idee alleen maar aanmoedigen.

Kris:
McGregor is op dit moment in de positie dat een gevecht tegen iedereen uit de top vijf of tien logisch klinkt. De UFC zal er alles aan doen om hem een gevecht te geven waarin hij de favoriet is en zijn vorm kan herpakken na het kansloze verlies tegen Nurmagomedov. In Cerrone heeft hij zo’n een tegenstander.

Voor Cerrone is het de kans om de titelaspiraties die hij heeft te vervullen. Winst op McGregor zou hem direct aan de top van het lichtgewicht brengen. Daarnaast heb ik ook een beetje het gevoel dat de UFC hem hiermee wil belonen voor wat hij allemaal heeft gedaan in de afgelopen jaren. Hij is 35 jaar, net vader geworden en zegt dat hij nu slimmer zijn gevechten wil aannemen. Tegen McGregor vechten is altijd een verstandige keuze. Niks mis mee dus. Daarbij heeft het ook de potentie om een knalpartij te worden.