De Driehoek: Lachen om Sage Northcutt en de situatie in New York

0
1060
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In De Driehoek tackelen twee redacteuren van MMAPlanet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met ‘De Driehoek’ willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over de eerste verliespartij van ‘Super’ Sage Northcutt en de reacties van zijn collega’s daarop, alsook de situatie rondom professioneel MMA in New York. De vragen zijn bedacht door Kevin, de antwoorden komen van Oscar en Kris.

Super Sage
Afgelopen weekend vocht ‘Super’ Sage Northcutt, UFC’s nieuwste paradepaardje, zijn derde UFC-gevecht. Deze verloor hij en wel door af te kloppen bij de opzet van een submissie. Op Twitter ging iedereen los en veel UFC-vechters reageerden met weinig respect. Komt dit doordat de UFC hem zo ontzettend gehyped heeft? Wat is jullie mening waarom ‘Super’ Sage zo vlug afklopte en vanwaar de respectloze reacties van velen?

Oscar:
Uiteraard heeft de hype er veel mee te maken. Veel UFC-vechters, zeker de onder- en middenlaag strijden voor kruimels. Dan komt er opeens een tiener die ontzettend veel aandacht krijgt. Ik begrijp dat veel vechter hier moeite mee hebben. Maar tegelijkertijd denk ik dat je de eer aan jezelf houdt door niet online respectloos te reageren. Wat betreft ‘Super Sage’: hij is nog jong. Misschien raakte hij in paniek vanwege de tegenstand die hij nog niet eerder in de Octagon heeft gehad. Misschien was de klem wel heel strak. Hij zal er in ieder geval een betere vechter van worden.

Kris:
Sage Northcutt is erg makkelijk te vergelijken met het zoontje van de baas: hij is nog maar net binnen, maar wordt enorm voorgetrokken, krijgt veel meer dan hij verdient en dat terwijl hij nog niets heeft bereikt. De vechters die hem met de grond gelijkmaakte (ik noem als voorbeeld Tony Ferguson die schaterlachend een video online zette) zijn in dit geval de onopvallende harde werkers die elke dag overuren maken om hun werk af te krijgen, maar net genoeg verdienen om de rekeningen te kunnen betalen terwijl de baas niet naar hen omkijkt. Die zijn veel capabeler en hebben hun strepen verdiend. Maar wie krijgt de promotie? Wie komt er op het grote FOX? Juist. Het zoontje van de baas. Als hij op dat moment dan ook nog gruwelijk hard faalt en op de grond, is het erg makkelijk hem te schoppen. Het blijkt dat Northcutt nog niet klaar is voor de top, terwijl hij daar in een stroomversnelling naartoe is gebracht. Laten we de excusen van ‘Super Sage’ maar even voor lief nemen.

Zie ook: De Driehoek: De toekomst van Dominick Cruz en de terugkeer van Ronda Rousey
Zie ook: De Driehoek: Lawler-Condit en het huidige puntensysteem

Geen thuiswedstrijd voor Jon Jones
De UFC heeft via een omweg geprobeerd een vergunning te krijgen voor een evenement in de staat New York. Momenteel is New York nog de enige staat die geen professionele MMA-gevechten toelaat. De UFC probeerde het zodat de terugkeer van Jon Jones tegen Daniel Cormier in Madison Square Garden gehouden kon worden. Gaat het de UFC ooit nog lukken hier een evenement te houden en, zo ja, wat zal de doorslag zijn?

Oscar:
Het moment zal wel een keer aanbreken. Als deze sport blijft groeien en zijn bestaansrecht weet te claimen in de Amerikaanse cultuur zal New York ooit zwichten. Wanneer dat gebeurt weten we niet. Misschien duurt het wel honderd jaar. Persoonlijk denk ik dat we voor 2020 wel een gevecht in New York kunnen verwachten.

Kris:
Zeg nooit nooit. Veel landgenoten waren er heilig van overtuigd dat er nooit een UFC-evenement in Nederland zou komen en nu kijken we met z’n allen uit naar Ahoy in mei. De situatie in New York is uiteraard veel anders en we weten allemaal wel hoe het zit (ugh… ugh… culinaire vakbond), maar ooit zal het toch gebeuren. Daar ben ik van overtuigd. Of ik het nog ga meemaken, is niet te voorspellen. Ditmaal probeerde de UFC het via een andere route, maar deze bleek onsuccesvol te zijn. Mogelijk zal het dit jaar alsnog lukken op ‘de ouderwetse manier’ en zal het bij de achtste poging in acht jaar lukken om het Huis van Afgevaardigden erop te laten stemmen. Wat dan doorslaggevend zal zijn? Waarschijnlijk de juiste politicus die dan aan de touwtjes trekt.