De Driehoek: Justin Gaethje’s status en Nate Diaz’ geklaag

0
447
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over Justin Gaethje’s positie in de UFC en Nate Diaz’ uitspattingen. De vragen zijn bedacht door Thomas, de antwoorden komen van Kris en Oscar.

Justin Gaethje in de UFC
Justin Gaethje heeft nu vier wedstrijden gedraaid in de UFC. Hiervan heeft hij er twee gewonnen en twee verloren. Ja, het is duidelijk dat hij altijd komt om te knokken. Zijn beste partij tot nu toe is ook gelijk zijn laatste partij tegen James Vick. Wat is de toekomst voor Gaethje? Heeft hij zijn draai mogelijk gevonden in de UFC en kan hij doorstromen naar de top? Of moeten we hem als een entertainer beschouwen die spectaculaire gevechten kan leveren tegen vechters die net buiten de topvijf of tien vallen?

Kris:
Waarschijnlijk het tweede. Gaethje is goed, maar net niet goed genoeg voor de top van de sterkste divisie in de UFC. Op zich geen schande, maar ik zie hem niet winnen van Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson of Conor McGregor. Hierdoor komt hij dus automatisch tussen de vijfde en tiende plek terecht, wat eigenlijk meer zegt over de sterkte van de UFC-lichtgewichtdivisie van het moment dan over Gaethje.

Toch vraag ik mij af: wat als hij wel zijn worstelachtergrond zou gebruiken? Natuurlijk, iedereen houdt van de vechtstijl van Gaethje. Daar is hij ten slotte voor binnengehaald. Maar als hij wat meer naar de grond zou gaan, zou hij misschien nog hoger kunnen staan. Waarschijnlijk zullen we dat nooit weten en de bloeddorstige-vechtfan in mij vindt dat niet erg. Maar elke andere kant van mij hoopt dat Gaethje wel snel genoeg inziet dat hij dit niet lang volhoudt.

Oscar:
Het zal niet de laatste keer zijn dat we iemand ineens een groeispurt hebben zien maken. Wie weet vindt Gaethje zich opnieuw uit en bereikt hij de top, maar als hij doorgaat zoals hij nu bezig is verwacht ik dat hij tegen de topvijf in de meeste gevallen verliest. De competitie is daar te sterk en vooral te slim.

Je weet wat Gaethje gaat doen en daar kan je op anticiperen. De topvechters in het lichtgewicht zijn meester in het omgaan met zulke vechters. Kortom: wil Gaethje doorstromen, zal hij minder voorspelbaar moeten worden.

Zie ook: De Driehoek: Nurmagomedov vs. McGregor & Germaine de Randamie
Zie ook: De Driehoek: Alvarez vs. Poirier 2 en de G.O.A.T.

Nate Diaz vs. Bruce Buffer
Nate Diaz verstaat intussen de kunst om in de media te verschijnen zonder te vechten als een van de beste. Onlangs uitte hij zijn ongenoegen over hoe de UFC met hem omgaat. Daar is opzich niets nieuw aan. Maar toen Bruce Buffer hierop reageerde werd dit toch nieuws. Diaz dacht dat Buffer, die de woorden ‘bow down for Dana White’ gebruikte, bedoelde dat hij zich moest overgeven aan White. Maar Buffer reageerde nog met een tweet dat hij het bedoelde in een groet. Enfin, het gaat bijna nergens meer over. Ik vraag mij af: hoe lang kan Diaz nog doorgaan met ongenoegen spuien over de UFC? Zijn trouwe fans zullen ongetwijfeld zijn tweets bejubelen, maar wordt het gros van de fans niet moe hiervan

Kris:
Zolang hij maar wil. Als de menigte, inclusief Bruce Buffer, onderhand niet weet dat dit bij het Diaz-parket hoort, hebben ze jarenlang onder een steen geleefd. Daarbij komt dat Diaz niet iedereen tevreden hoeft te houden, alleen zijn eigen fans. Als die allemaal hun best doen om in te schakelen als hij weer de kooi betreedt op 3 november, is dat in het oog van de UFC de moeite waard geweest omdat het er een enorme hoop zijn.

Zodra de interesse voor Diaz verdwijnt, zal het gemekker op dove oren vallen en wordt hij alleen nog als een zeurkous gezien. Maar tot die tijd nemen Dana White en co. het voor lief. Dat kan eenmaal als een van de grootste sterren. Vraag maar aan die andere ster die samen met Diaz gezorgd heeft voor de meest succesvolle pay-per-view uit de UFC-geschiedenis.

Oscar:
Er zullen fans zijn die moe zijn van Diaz, maar zijn eigen gevolg staat pal achter hem. Alles valt en staat dus of zijn eigen fangroep groot genoeg is. Als die groep ooit slinkt zullen de tegengeluiden harder worden. Maar voor nu denk ik dat Diaz lekker zijn gang kan blijven gaan. Of fans nu wel of niet achter hem staan, ze reageren. Dat is het belangrijkste wat telt.