De Driehoek: Josh Koscheck’s einde en Chiesa vs. Pettis

0
430
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over Josh Koscheck en Michael Chiesa vs. Anthony Pettis. De vragen zijn bedacht door Thomas, de antwoorden komen van Oscar en Kris. 

Kos hangt de handschoenen op
Vorige week werd bekend dat Josh Koscheck een einde aan zijn MMA-carriere breit. Koscheck begon zijn carrière in TUF 1, waar hij in de halve finale werd uitgeschakeld door uiteindelijke winnaar Diego Sanchez. Koscheck heeft absoluut een controversiële carrière gehad. Goed, kwaad of daar tussenin, welk moment uit de carrière van Josh Koscheck is jullie het meest bijgebleven?

Oscar:
Als ik aan Josh Koscheck denk, is mijn eerste gedachte de klap die Paul Daley na hun gevecht op UFC 113 gaf. Waarvan ik overigens achteraf vind dat hij onterecht door de UFC is ontslagen, maar dat terzijde. Ik moet eerlijk zeggen dat ik al een tijd niet meer aan Koscheck heb gedacht. Hij heeft wel degelijk een bijdrage geleverd, maar zo’n grote erfenis laat hij niet na. Hij was een worstelaar die zich verder redelijk heeft ontwikkeld. Hij is ver gekomen, maar had net niet genoeg om het allerhoogste te bereiken.

Kris:
Josh Koscheck was op z’n top een van de beste vechters, hoewel je dat makkelijk vergeet door zijn streken buiten de kooi. Hierdoor steekt zijn vertoning tijdens TUF 1 mij het beste bij. Na Tito Ortiz, was hij de eerste slechterik die expres die rol speelde met zijn acties. Nu is dat niet meer weg te denken dankzij Chael Sonnen, Conor McGregor en Colby Covington, maar als je erop terugkijkt was Koscheck z’n tijd ver vooruit met dat geëtter. Qua prestaties staat zijn knock-out op Yoshiyuki Yoshida mij het beste bij. Koscheck was een uitstekend voorbeeld van goede worstelaar die zich omtoverde tot goede bokser en dat liet hij toen echt zien met die mokerslagen.

Zie ook: De Driehoek: DWTNCS en gevechten afslaan
Zie ook: De Driehoek: Michael Bisping’s afscheid en Mousasi’s titel

Chiesa vs Pettis, poging twee
Nadat de partij origineel voor UFC 223 in New York gepland stond, zullen Michael Chiesa en Anthony Pettis het nu echt tegen elkaar opnemen op UFC 226. Het eerste gevecht kon niet doorgaan omdat Chiesa slachtoffer was van een mental breakdown van Conor McGregor, een zaak die tot de dag van vandaag nog loopt. Het titelgevecht moet Chiesa nog even voor zich uit schuiven, maar geloven jullie dat de winnaar van deze partij de volgende kans op de titel moet krijgen?

Oscar:
In mijn ogen lopen zowel Chiesa als Pettis achter op iemand als Kevin Lee of Dustin Poirier. Maar ik moet eerlijk zeggen dat er geen logica zit in de reis naar de titel bij de UFC. Dus ja, als hier een mooi gevecht wordt geleverd en het komt zo uit zou het zomaar kunnen.

Ik denk dat de UFC eerder Pettis zal steunen omdat hij iets bekender is en persoonlijk zou ik het toch ook wel heel raar vinden om Chiesa nu te zien vechten tegen Khabib Nurmagomedov. Dat gezegd hebbende: ik steun wel het feit dat zijn carrière is belemmerd door het wangedrag van Conor McGregor. Dus in antwoord op de vraag: nee, ik vind niet dat de winnaar de kans op de titel moet krijgen. Ik vind wel dat Chiesa financieel gecompenseerd moet worden door McGregor.

Kris:
Een titelgevecht gaat nog te ver, maar met een sterk optreden denk ik dat de winnaar misschien nog maar een of twee gevechten van een titelgevecht af zit. Een groot gedeelte van de vechters boven Chiesa hebben al voor een titel of interim-titel gevochten (Alvarez, Lee, Ferguson), maar hij nog niet. Met een goede winst op Pettis gaat hij sowieso Nate Diaz en Justin Gaethje op de ranglijst voorbij, dan is hij opeens niet zo heel ver meer. Dit kan ook allemaal onzin zijn, gezien de vele onvoorspelbare factoren die meespelen als Conor McGregor in het spel is.