De Driehoek: Jon Jones’ terugkeer en Lil’ Nog

0
309
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over Antonio Rogerio Nogueira en Jon Jones. De vragen zijn bedacht door Thomas, de antwoorden komen van Kris en Oscar.

Lil’ Nog does it again
42 jaar oud en dan toch winnen op het hoogste niveau van de sport. Het kan niet over iedereen gezegd worden, maar Antonio Rogerio Nogueira doet het. Zaterdag wist de Braziliaan zijn tweede overwinning in zijn laatste drie partijen te boeken en liet hij nog niet blijken dat hij klaar was om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Hebben jullie hoop dat Nogueira nog een succesvolle run kan maken in de voormalige koningsklasse van de MMA? En tegen wie?

Kris:
Op dit moment is lichtzwaargewicht in de UFC van zeer laag niveau. Het is tekenend dat iemand als Patrick Cummins in de top vijftien staat. Nogueira kan nog wel een run maken, maar die zal niet verder komen dan de top tien. Zoals gezegd, hij is 42, maar niet Randy Couture 42. Meer 42 als Tito Ortiz en een zege op Sam Alvey heeft absoluut geen waarde.

Ik zou hem nu tegen een van de jonge hongerige honden zetten op lichtzwaargewicht, zoals Nikita Krylov of Tyson Pedro. Vechten doet hij toch niet lang meer, test hem dan tegen iemand waar nog wel potentie in zit. Als hij dat niet meer wil, kan je hem laten gaan.

Oscar:
Het is op zich best knap dat hij wint. Maar Sam Alvey is gewend om op het middengewicht te vechten en moet het normaal hebben van een harde punch. Die kan weleens niet hetzelfde zijn op 205 pond.

Ik denk dat Lil’ Nog een gatekeeper kan zijn en verwacht geen wonderen. Daarentegen is bij het MMA alles mogelijk. Maar nee, hij mag z’n zege vieren, maar de riem is ver weg; waarschijnlijk buiten bereik.

Zie ook: De Driehoek: Tyron Woodley en 115-ponders schitteren
Zie ook: De Driehoek: Justin Gaethje’s status en Nate Diaz’ geklaag

Jon Jones is er (bijna) weer
Afgelopen week werd de knoop rondom Jon Jones’ schorsing doorgehakt. Het besluit is gevallen om hem een schorsing van vijftien maanden te geven vanaf het moment van zijn positieve dopingtest. Dat betekent dat hij vanaf 28 oktober aanstaande een vrij man is en zorgt voor een ding: speculeren! Onder andere Alexander Gustafsson heeft laten weten hij snel weer tegen Jones wil. Gaat de voormalig UFC-kampioen snel zijn return maken? Of zal de UFC hem nog even laten wachten? Welk gevecht zien jullie het liefst gebeuren?

Kris:
Het gevecht dat ik het liefst zie gebeuren is de rematch met Alexander Gustafsson. Wanneer dat is maakt me niet zoveel uit. Blijkbaar zal het niet UFC 230 worden, wat ik wel een ideaal podium gevonden vind. Of hierbij de titel van Daniel Cormier of een interim-titel op het spel staat maakt mij niet zoveel uit, maar het is duidelijk dat de rematch tussen die twee vijf ronden moet zijn.

Gustafsson zou in mijn ogen bovenaan moeten staan, anders een derde gevecht met Cormier. Hen zie ik als de twee enige opties, want voor de rest heeft Jones niet zoveel meer te zoeken in die gewichtsklasse. Zijn toekomst op de lange termijn ligt op zwaargewicht.

Oscar:
Ik denk dat zowel Jones als de UFC hem zo snel mogelijk de Octagon in willen hebben. Persoonlijk kijk ik uit naar een rematch met Cormier. Wie pakt die derde kans die eigenlijk verkeken leek voor Cormier?

Maar voor dat gevecht denk ik dat een opwarmer het beste is. Met wie maakt mij niet uit. Cormier moet toch eerst tegen Brock Lesnar. Een tweede gevecht met Gustafsson heeft niet mijn directe interesse, maar ik sla het ook niet af.