De Driehoek: Iaquinta vs. McGregor en Penn vs. Hall

0
458
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over het huidige MMA-landschap, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen we de bezoekers deze website op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover delen.

In deze editie hebben we het over Al Iaquinta en BJ Penn. De vragen zijn bedacht door Thomas, de antwoorden komen van Bart en Oscar.

Iaquinta’s Red Panty Night
Op The MMA Hour heeft Ray Longo laten optekenen dat hij zijn pupil, Al Iaquinta, een partij tegen Conor McGregor gunt. Dit op basis van het feit dat, naar zijn zeggen, Tony Ferguson tegen Khabib Nurmagomedov de logische volgende titelpartij zal zijn en er dus een plek open blijft voor een goede ‘money fight’ met McGregor. Zien jullie deze (twee) partij(en) als logische stappen?

Bart:
Ongeacht de dramatische geschiedenis met betrekking tot het inplannen van de partij tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson, MOET deze partij zeker gebeuren! Als coach zijnde is het begrijpelijk dat Longo het beste voor Iaquinta wil en gezien zijn huidige rangschikking (vierde) klinkt het ook logisch. Uiteindelijk wil iedereen natuurlijk McGregor tegenkomen in de Octagon voor een Red Panty Night. Het is alleen afwachten wat de Nevada State Athletic Commission gaat doen met McGregor, dus er valt nog weinig te plannen met de Ier.

Persoonlijk zie ik liever de eerder genoemde wens van Dana White gebeuren: Dustin Poirier vs. McGregor. Mocht het gevecht wel plaatsvinden, dan verwacht ik dat Ragin’ Al zich niet kan meten met McGregors staande geweld en zal zijn gameplan meer van zijn worstelachtergrond moeten bevatten. Afhankelijk van de beschikbaarheid van McGregor, klinkt een match-up tussen Poirier en Iaquinta ook zeker niet verkeerd. Wellicht zelfs een leuker gevecht.

Oscar:
Dat Longo dit oppert begrijp ik goed. Iaquinta heeft momentum en een gevecht tegen McGregor betekent nog steeds goed geld. Maar ik kan er niet heel erg warm voor lopen. Om eerlijk te zijn, heeft Iaquinta heel goed gevochten maar zijn winst was meer te danken aan het niet presteren van Lee.

Ik denk niet dat Iaquinta kans maakt tegen McGregor. Gezien hoe alles er nu bij staat, is het niet eens een slecht idee. Het is ook een manier om McGregor tegen iemand te zetten waarvan hij met niet al veel moeite kan winnen. Dat geeft de Ier weer momentum.

Zie ook: De Driehoek: Anderson Silva’s toekomst en het afscheid van Mark Hunt
Zie ook: De Driehoek: Liddell vs. Ortiz 3 en McGregor vs. “Cowboy”

BJ Penn, wat doe je hier (nog)?
Ruim acht jaar(!) na zijn laatste overwinning, komt BJ Penn deze maand terug voor zijn zoveelste comeback in de sport op UFC 232. Hij neemt het op tegen Ryan Hall, die zijn laatste partij vocht (en won) tegen Gray Maynard in 2016. Hall is 33, maar met 40 lentes is Penn ruim de senior in deze partij. In de wetenschap van al dit en dat Penn voor het laatste gevecht won in 2010, vraag ik me af: is het verstandig van Penn om deze partij nog te accepteren? Wat kan hij hier nog uithalen?

Bart:
Het blijft eeuwig zonde dat vechters als BJ Penn en Anderson Silva geen afscheid kunnen nemen van de sport en zo hun nalatenschap laten afbrokkelen. Wat mij betreft moet de UFC deze vechters in bescherming nemen, maar zoals we allemaal weten draait het voor de organisatie alleen om geld. Nog even snel cashen over de grote namen die ze hebben opgebouwd door de jaren heen.

Hopelijk weet The Prodigy de partij naar zich toe te trekken en laat hij zijn MMA-handschoenen achter in de Octagon. Zo kan hij met een laatste overwinning alsnog de horizon tegemoet lopen met zijn armen omhoog. Met een zegereeks van zes partijen, waaronder één tegen de GOAT Artem Lobov, zal Hall zich in ieder geval niet zomaar gewonnen geven in Las Vegas.

Oscar:
Het is onbegrijpelijk. Waarom de UFC hier nog in meegaat snap ik ook niet. Nu is Hall niet het type vechter die bekend staat om het staande geweld, maar toch. In het meest gunstige geval, voor Penn, wordt het een grondgevecht en kan hij misschien weerstand bieden.

Maar stel, er gebeurt een wonder: Penn wint. Wat moet je dan? Hem alsnog tegen een killer zetten? Is er echt geen andere manier voor deze legendes om betrokken te zijn bij MMA?