De Driehoek: Dana White vs. Conor McGregor en Demetrious Johnson vs. Jon Jones

0
870
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In De Driehoek tackelen twee redacteuren van MMAPlanet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met ‘De Driehoek’ willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over Conor McGregor, alsook . De vragen zijn bedacht door Kevin, de antwoorden komen van Oscar en Thomas.

McGregor ‘met pensioen’
Er is weer een nieuwe aflevering in de UFC-soap op het gebied Dana White vs. een vechter. Onlangs werd UFC’s grootste ster Conor McGregor van het grootste MMA-evenement ooit gehaald met de reden dat hij een aantal mediaoptredens niet wilde doen. Aangezien Notorious de grootste ster van de MMA-wereld is en UFC 200 het grootste MMA-evenement ooit moet worden, werd de relatie tussen vechter-promotor een hot item. Hebben jullie symphatie voor McGregor dat hij minder mediaoptredens wil doen (bij, zoals hij het zelf zegt, ‘I don’t give a f*ck morning shows’) of wist hij waaraan hij begon bij het tekenen van het contract?

Oscar:
In alle eerlijkheid: ik ben blij dat McGregor en Diaz niet meer vechten op UFC 200. Dat gevecht heb ik al gezien, het was hun laatste gevecht. Ik hoop nu dat beiden een nieuwe tegenstander krijgen, wanneer maakt mij niet uit. Maar ik heb wel nagedacht over de soap. Ik denk serieus dat Conor McGregor zoveel gelooft in zichzelf als vechter, en ster, dat hij zijn eigen regels kan bepalen. Het heeft hem ver gebracht. De UFC is echter een promotie die verlangt dat je je aan afspraken houdt. Doe je dat niet, dan reageren ze direct en hard. Ze halen je zo van een evenement. Wat is er aan de hand? McGregor heeft afspraken gemaakt met de UFC. Ja, hij krijgt tijdens onderhandelingen meer gedaan dan wie ook. Maar wat we nu zien, is dat hij de grens bereikt heeft.

Thomas:
Luister; deel van groot worden omvat het nakomen van afspraken. Als jij een contract tekent waarin staat dat jij in een paar jaar multimiljonair kan worden zolang je je netjes aan dat contract houdt en je zet je krabbel daaronder, wordt verwacht dat je je daaraan houdt. Natuurlijk is de UFC een circus, maar het is bekend dat Dana een kort lontje kan hebben. McGregor heeft de grens overschreden en we moeten maar zien waar White hem nu neerzet. Over het gevecht zelf: ik zou het wel kijken, maar ik weet vrij zeker dat Diaz, vooral met voorbereiding ditmaal, gehakt maakt van McGregor. Maar dat is denk ik ook de reden dat ik het zo graag wil zien.

Zie ook: De Driehoek: Titelkansen van Khabib Nurmagomedov en TUF 24
Zie ook: De Driehoek: Jon Jones weer in de problemen en McGregor opnieuw tegen Diaz

Jon Jones vs. Demetrious Johnson
Dit weekend traden de top twee pound-for-pound vechters weer eens op. Zowel Jon Jones, die zijn terugkeer maakte, alswel Demetrious Johnson wonnen wederom een gevecht. Het blijft voor velen een discussie wie van hen nou de nummer 1 pound-for-pound vechter is. Wat vinden jullie en waarom?

Oscar:
Na de uitvoeringen van beide atleten te hebben bekeken is mijn eerste gedachte: Demetrious Johnson. Maar hij heeft wel verloren van Dominick Cruz. Toegegeven, dat is lang geleden. Hij is beter en achteraf gezien: zo slecht deed hij het niet. Het is een lastige keuze. Op dit moment kies ik toch voor Jon Jones. Hoewel ik hem wel in topvorm wil zien tegen Daniel Cormier, Anthony Johnson en de top in het zwaargewicht. Het verschil is marginaal.

Thomas:
Ik zeg Jon Jones. Simpelweg omdat ik denk dat de lichtzwaargewichtdivisie veel meer talent en serieuze namen bevat dan dat bij de vlieggewichten het geval is. Johnson is de enige kampioen in zijn divisie ooit en dat spreekt in zijn voordeel. Hij zou makkelijk onverslagen met pensioen kunnen gaan, maar dan verdwijnt de hele divisie met hem, denk ik. Jon Jones heeft tegen (meer dan) grote namen laten zien dat hij best wat techniek en kracht bezit en ik geloof niet dat we Johnson ooit op het top van z’n kunnen gaan zien.