De Driehoek: Cro Cop naar Bellator en DJ vs. TJ

0
557
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over Mirko Cro Cop en Demetrious Johnson vs. TJ Dillashaw. De vragen zijn bedacht door Oscar, de antwoorden komen van Kris en Thomas.

Mirko Cro Cop naar Bellator
Misschien ligt het wel aan mij. Met alle respect, maar ik zit echt niet te wachten op Cro Cop. Ook niet in Bellator. Maar het kan zijn dat ik het helemaal verkeerd heb. Kijk, dat Rashad Evans ook weer op mag in de UFC vind ik onbegrijpelijk. Ik vraag me echt af waarom zo iemand dat zelf nog wil? Ja, Randy Couture vocht lang door, maar toen hij doorhad dat hij niet meer mee kon met de top stopte hij. Maar goed. Dit gaat over Cro Cop die lang van het grote toneel is verdwenen. Mijn vraag is: is dit waar Bellator-fans op zitten te wachten?

Kris:
Ik kan niet zeggen dat het aantrekken van Cro Cop het juiste effect heeft gehad. Er was meer kritiek, aangezien Bellator, een Amerikaanse organisatie, iemand aantrok die ‘gewoon vocht’ in Japan terwijl hij in Amerika een dopingschorsing uitzat. Het tekenen van Cro Cop voelde ook niet als een grote zet van Bellator in vergelijking met Gegard Mousasi of Fedor Emelianenko vastleggen, dat zegt genoeg. Toen zij getekend werden was er sprake van een serieus effect, maar ik denk dat Scott Coker nu vaak genoeg een joker uit z’n mouw getrokken heeft dat de magie uitgewerkt is. Het tekenen van oude legendes is nou wel klaar.

Thomas:
Nee. Nouja, misschien moet ik niet voor elke Bellator-fan spreken nu, maar ik kan het me nauwelijks voorstellen. Ik was altijd een enorm fan van Cro Cop (I am a simple man. You knock out, I applaud) maar ik weet niet of ik het nou zo zoek om deze pensionado weer in actie te zien. Vanuit een financieel oogpunt snap ik dat Cro Cop terug wil bij Bellator, maar aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat hij in Japan niet meer verdient. Kortom: ik ga niet kijken, ik denk meer mensen met mij en misschien was dit niet de beste move van Coker. Maar hij heeft ons al vaker verbaasd.

Zie ook: De Driehoek: McGregor-Edgar en Gegard Mousasi
Zie ook: De Driehoek: Blades’ potentie en UFC-debuut van Adesanya

DJ vs. TJ
Niemand die MMA volgt kan zeggen dat Demetrious Johnson tegen TJ Dillashaw niet het meest intrigerende gevecht voor de laagste gewichtsklassen is. Maar wat de uitkomst ook is, ik denk persoonlijk dat “Mighty Mouse” wint, het gaat gepaard met kapotmaken van een van de divisies. Niet dat de UFC op dit moment zich nog bekommert om de constructie waar het huidige MMA op gebouwd is, maar toch. Ik schat de kansen hoog in dat dit gevecht komt. Als dit gevecht plaatsvindt op 125 pond, wie gaat dat gevecht winnen? En, stel Mighty Mouse wint? Kan Dillashaw daarna vrolijk verder als kampioen op het bantamgewicht?

Kris:
Ik denk dat Demetrious Johnson zou winnen, maar dat het geen invloed zou hebben op de heerschappij van Dillashaw. En daarbij zou dit gevecht niet gepaard gaan met het kapotmaken van een van de divisies. Johnson loopt zo ver vooruit op de rest van de vlieggewichten dat het momenteel niet zoveel zin heeft om een uitdager te zoeken op vlieggewicht. Daarbij heeft Dillashaw ook al aardig wat hooggeranschikte tegenstanders geklopt, dat verandert niet. Dat zij een paar maandjes wachten zodat deze partij kan plaatsvinden vind ik prijs die te verantwoorden is. Daarom zou een gevecht tussen Dillashaw en Johnson ook de bantamgewichtdivisie niet opeens slopen.

Thomas:
Ik vind het een lastige stelling. Ik vind een kampioen die een poging waagt in een andere divisie altijd een soort “beschermde status” hebben, een soort generaal pardon voor heldhaftigheid. Dus ik durf niet te zeggen dat een van de twee divisies stuk zou gaan. En tja, is de 125-pond divisie niet al heel lang kapot? Misschien dat er verandering zou kunnen plaatsvinden als Dillashaw wint. Een positieve. Lees; Mighty Mouse die een partij verliest. Misschien zet dit een revolutie in gang, waarbij de vlieggewichtdivisie weer het kijken waard wordt. Er is maar een manier om er achter te komen: maak deze partij!