De Driehoek: Cormier vs. Jones 3 en Super Sage

0
439
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over MMA, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen wij bezoekers op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover met hen delen! In deze editie zullen we het hebben over een mogelijk Cormier vs. Jones 3 en de vooruitgang van Sage Northcutt. De vragen zijn bedacht door Oscar, de antwoorden komen van Thomas en Kris.

DC staat voor Double Champ
Een topic waar we niet omheen kunnen: Daniel Cormier is naast kampioen op lichtzwaargewicht, nu ook titelhouder van het zwaargewicht in de UFC. Dat hij een prestatie heeft geleverd zal niemand ontkennen. Winnen van Stipe Miocic, die op het top van zijn kunnen staat, is geen lichte prestatie. Zijn titel in het lichtzwaargewicht staat nu weliswaar minder, maar wordt nog steeds overschaduwd door Jon Jones. Aan de andere kant: Jones heeft zichzelf gediskwalificeerd en staat hier niet. Toch blijft de ultieme vraag: als het Brock Lesnar-circus voorbij is en Jones is beschikbaar, moeten deze vechters dan nog een keer strijden? Is dat nodig voor de erfenis van Cormier?

Thomas:
Ik denk niet dat het nodig is voor de erfenis van DC. Ik wil net als iedereen graag een derde gevecht tussen deze twee grootmachten zien, maar als je het aan mij vraagt is Jones degene die nu op z’n knieën moet bij DC voor een partij. Wie de betere vechter is, zal misschien altijd lastig blijven. Maar door het wangedrag heeft Jones zichzelf wel vierkant buitenspel gezet.

Ik heb het idee dat Cormier dat zelf ook door heeft en dat hij daarom zijn focus op Lesnar verlegd heeft. Het lijkt mij een gave partij om te zien, weer op lichtzwaargewicht of zelfs zwaargewicht, maar voor de erfenis van Cormier zal het niet nodig zijn; die ligt er al.

Kris:
Ik hoop dat er nog een derde partij komt, maar dat moet wel op zwaargewicht gebeuren. Tegen Miocic werd duidelijk dat Cormier op zwaargewicht een heel ander beest om te temmen is en ik vind dat hij ook gelijk heeft: niemand kan iets afdingen op die zwaargewichttitel van hem.

DC heeft zijn nalatenschap daarmee gevestigd als de tweede ‘Champ-champ’ ooit, waarmee hij nu eigenlijk precies doet wat Jones jaren ambieerde als hij geen losgeslagen kip zonder kop was geweest: 205 pond domineren, de UFC-titel op zwaargewicht daarbij pakken en zijn portemonnee dik spekken met een gevecht tegen Brock Lesnar. Dat moet prikken bij Jones. Dus als Bones geen enkel graatje twijfel wil laten bestaan dat hij beter is dan Cormier, verslaat hij hem ook op zwaargewicht.

Zie ook:
Zie ook:

Waar staat Super Sage Northcutt?
Met veel tromgeroffel werd deze jongeman in de UFC geïntroduceerd. Hij is atletisch, charismatisch en heeft een aantrekkelijke vechtstijl. Maar de hype van Sage Northcutt hield op. Zijn prestaties in de Octagon matchen niet met de verwachting. In zijn laatste gevecht begon het niet al te best voor de Texaan, maar toen hij zichzelf wist te herpakken wist hij relatief sterk korte metten te maken met zijn tegenstander Zak Ottow. Nu hij meer ervaring heeft, een sterk team en klaar is met school, wordt het weer tijd om de hype aan te zwengelen? Wat is je verwachting van de toekomst voor deze karate kid?

Thomas:
Ik vergelijk Northcutt al snel met Stephen Thompson, maar weet niet of dat een eerlijke vergelijking is. Thompson is inmiddels al 35, Northcutt 22, dus in het meest extreme geval zou Northcutt een (waardige?) opvolger van Thompson kunnen worden, maar dat moeten we de komende jaren nog maar even aanzien. Misschien was het wel teveel hype voor Northcutt, maar ik geloof dat het geen enkele vechter goed doet om zoveel opbouw te hebben na hun (prof)debuut.

Het is heel Amerikaans, heel erg UFC, maar mijns inziens moet dat een tikje terug om de jonge talentvolle vechters meer kans te geven om een geslaagde entree te maken. Of ik denk dat Nortcutt nu een doorstart kan maken? Ik hoop het wel. Met drie overwinningen op rij sinds november, begint hij een beetje momentum op te bouwen. Als hij bewuste keuzes blijft maken, zie ik 2018 en 2019 rooskleurig voor Super Sage.

Kris:
Sage Northcutt lijkt het op de rails te hebben. Met deze zege heeft hij waarschijnlijk de vaste keuze gemaakt voor weltergewicht en tegen Ottow overkwam hij een slechte start om sterk terug te komen, wat ongetwijfeld een boost voor zijn zelfvertrouwen en een goede ervaring was (hoewel Ottow zichzelf simpelweg opblies).

Ik vind dat de UFC hem nu prima aanpakt: zet hem voorlopig maar in co-main events van niet al te grote evenementen, want wat voor mij ook een openbaring was op zaterdag, was de steun die hij kreeg van het publiek in Boise. Daaruit bleek wel dat er een enthousiaste fanbase voor hem is die kleine evenementen best kunnen gebruiken. Er is dus geen reden voor haast, zeker niet met het huidige talent op 170 pond.