De Driehoek: Anderson Silva’s toekomst en het afscheid van Mark Hunt

0
470
Foto: Michael Hulstrom CC BY-SA 2.0

In ‘De Driehoek’ tackelen twee redacteuren van MMA Planet een paar actuele vragen over het huidige MMA-landschap, gesteld door een derde redacteur. Met deze tweewekelijkse rubriek willen we de bezoekers deze website op een leuke manier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en onze meningen daarover delen.

In deze editie hebben we het over het volgende gevecht van Anderson Silva en het afscheid van Mark Hunt bij de UFC. De vragen zijn bedacht door Bart, de antwoorden komen van Thomas en Oscar.

I back, trust me… I back
Anderson Silva (43) keert op UFC 234 terug in de Octagon na een afwezigheid van twee jaar. De “Spider” neemt het op tegen rising star Israel Adesanya (29) en heeft te horen gekregen van Dana White dat hij bij winst een titelgevecht krijgt. Het heeft er alle schijn van dat Silva geslachtofferd wordt als opwarmertje voor “The Stylebender”. De nalatenschap van de “Spider” brokkelt de laatste jaren af doordat hij maar geen afscheid kan nemen van de sport. Is het niet verstandiger van Silva om zijn MMA-handschoenen aan de wilgen te hangen?

Thomas:
Wat mij betreft wel, omdat ik hem niet veel kans geef tegen Adesanya. Het is altijd lastig voor een topsporter om er een punt achter te zetten, vaak ook omdat dat moment gepaard gaat met het toegeven dat je niet meer meekan. Het is lastig om jezelf te doen inzien dat je er te oud voor bent en de techniek en snelheid verdwenen zijn, maar op die manier houd je wel de eer bij jezelf.

Ik ben bang dat Silva dat niet gaat doen. Ik zie weinig kans voor hem om indruk te maken, laat staan om te winnen en op die manier is het definitief klaar met de al-dan-niet ‘GOAT’. Eeuwig zonde.

Oscar:
Absoluut. Het is zoveel verstandiger voor de meeste veteranen om te stoppen. Silva zit nog niet op het niveau van Chuck Liddell, maar tegelijkertijd heeft hij niks meer te zoeken op dat niveau. Dat wil niet zeggen dat hij niet kan winnen, maar waarom zou hij nog meer schade riskeren?

Het is aan de vechters, trainingskampen en, hopelijk, in de toekomst een samenwerkingsverband van vechters om betere zorg te dragen voor de veteranen. Want de UFC laat de mogelijkheid om nog wat geld aan Silva’s naam te verdienen niet gaan.

Zie ook: De Driehoek: Liddell vs. Ortiz 3 en McGregor vs. “Cowboy”
Zie ook: De Driehoek: “Jacaré” Souza en Daniel Cormier

Einde UFC-tijdperk Mark Hunt
Mark Hunt verloor afgelopen weekend zijn laatste partij onder de UFC-vlag en neemt hierdoor na acht jaar en achttien partijen afscheid van de organisatie. “The Super Samoan” was jarenlang een publiekslieveling maar het huwelijk met de UFC was alles behalve goed. Hunt kwam de UFC binnen nadat de organisatie Pride overnam en kreeg het aanbod om zijn contract af te kopen voor $450.000, maar wilde daar hij niets van afweten. Dit resulteerde in een serie van vermakelijke partijen, walk-off knockouts, een interim titelgevecht en een slepende rechtszaak. Wat is je beste herinnering aan Mark Hunt?

Thomas:
De beste is een lastig woord, maar de knock-out van Struve heeft wel indruk gemaakt. Ik denk dat mijn “beste” herinnering een compilatie van alle walk-off knockouts is. Een man met een sterke eigen wil, en dat leidt af en toe tot spanning. Maar eigenlijk moet je het niet anders willen.

Mark Hunt zal altijd een man blijven die je op YouTube intikt wanneer je op zoek bent naar een KO-compilatie om de avond mee te vullen. En in de “fight business” is dat toch alles wat je zoekt in een man?

Oscar:
Dat is best lastig. Een van mijn beste herinneringen is dat Mark Hunt steeds beter werd in het verdedigen van takedowns en steeds een completere vechter werd. Zeker voor iemand met zijn achtergrond en leeftijd vond ik dat bewonderenswaardig.

Het meest memorabele gevecht was dan toch tegen Roy Nelson. Hij is de eerste die Big Country knock-out sloeg in de UFC. Dat is een prestatie.