David Branch daagt Ronaldo Souza uit met videoboodschap

0
478
Foto: Twitter Video

David Branch wil graag tegen Ronaldo Souza vechten, maar dat is niet wederzijds. Branch heeft de Braziliaan daarom uitgedaagd met een videoboodschap om alsnog een gevecht voor elkaar te krijgen.

Branch tweette een week geleden dat hij een aanbod had gekregen om op 22 augustus tegen Jacaré te vechten in de hoofdpartij van een evenement in Brazilië. Opvallend is dat deze datum op een woensdag valt.

Mogelijk is de Amerikaan in de war met 22 september, want op die datum houdt de UFC een Fight Night-evenement in São Paulo.

Branch won zijn laatste gevecht van Thiago Santos via knock-out in de eerste ronde en staat momenteel zevende in de UFC-middengewichtranglijst. Souza staat vijfde sinds hij verloor van Kelvin Gastelum op UFC 224.

‘Niet logisch’
Gilberto Faria, manager van Jacaré, reageerde via MMA Fighting op de claims van Branch en zegt dat zijn client liever vecht tegen iemand die hoger dan hem op de ranglijst staat.

“Dave Branch is ons twee keer in achttien maanden aangeboden. Jacaré is beide keren akkoord gegaan, maar hij liep iets te hard van stapel”, aldus Faria. “Jacaré wil vechten tegen iemand die hoger staat in de middengewichtdivisie, zoals rematches met Yoel Romero of Kelvin Gastelum of een gevecht met Chris Weidman.”

“Het is niet logisch om nu tegen Dave Branch te vechten. Jacaré heeft geen haast, hij gaat wachten op een groter gevecht. Jacaré heeft altijd gevochten tegen lager gerangschikte vechters en het is nu tijd om te vechten tegen iemand boven hem staat.”

Video
Branch heeft nog meer druk op de ketel gezet met een videoboodschap op social media. Daarin is hij te zien met zijn trainingspartners die het vaste handklapgebaar van Souza nadoen op de achtergrond.

Jacaré, wat is er aan de hand met dit gevecht? Laten we het doen”, zegt Branch in zijn BJJ Gi. “We zouden twee keer eerder vechten met een korte voorbereiding, nu hebben we alle tijd van de wereld. Ik sta zevende, jij vijfde en verloor je laatste gevecht. Hierdoor ben je 0-4 tegen de top vijf, ik won m’n laatste gevecht door iemand met vier overwinningen op rij via knock-out te stoppen.”

“Dana White zei laatst iets over vechters die gevechten kiezen, die goed of slecht voor ze zijn. Dat is dan niet de plek voor jou. Je moet ervoor zorgen dat je vecht. We moeten dit op de rit krijgen.”