Darren Elkins vervangt Guida tegen Chad Mendes

0
441

Clay Guida heeft zich geblesseerd afgemeld voor UFC on FOX 7, waardoor Chad Mendes een nieuwe tegenstander heeft gekregen. Dat zal Darren Elkins zijn die op UFC 158 nog op controversiële wijze won van Antonio Carvalho. Een interessante match-up tussen een top contender in Mendes en een onopvallende featherweight die onderhand al vijf overwinningen op een rij heeft geboekt in Elkins. Dit heeft de UFC bekend gemaakt.

Elkins won al zijn vier gevechten voor Carvalho via unanimous decision. Dit deed hij tegen achtereenvolgens Michihiro Omigawa, Tiequan Zhang, TUF 14 winnaar Diego Brandao en Steven Siler. Opvallend is dat, op het gevecht met Brandao na, alle gevechten uitgezonden werden op Facebook. Na Guida en Gamburyan is Elkins de derde vechter waar Mendes zich op mag voorbereiden.

Mendes won na zijn verloren titelgevecht met Jose Aldo, twee gevechten op een rij via knockout. Zijn eerste gevecht na Aldo won hij van Cody McKenzie met een stoot naar het lichaam, waarna hij op UFC on FX 6 in anderhalf minuut won van last-minute vervanger Yaotzin Meza. Wil Mendes nog enige kans houden op een titelgevecht moet hij doorgaan gaan met tegenstanders voortijdig te stoppen aangezien hij erg beslissend verloor van Aldo.

UFC on FOX 7 zal op 20 april in de HP Pavilion in San Jose plaatsvinden. De main event zal gaan tussen Benson Henderson en Gilbert Melendez voor de UFC lightweight titel. In de co-main event nemen zwaargewichten Frank Mir en Daniel Cormier het tegen elkaar op. De rest van de main card zal gevuld worden met Nate Diaz vs. Josh Thomson en Dan Hardy vs. Matt Brown.