Daniel Cormier tegen Derrick Lewis op UFC 230 afgerond

0
3669
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

De onderhandelingen zitten erop. Derrick Lewis mag op UFC 230 vechten voor de UFC-zwaargewichttitel tegen kampioen Daniel Cormier. Dit meldt ESPN.

Cormier zal voor het eerst zijn UFC-zwaargewichttitel verdedigen. DC won de titel op UFC 226 door Stipe Miocic te kloppen in de hoofdpartij via knock-out in de eerste ronde. Hierna werd verwacht dat hij tegen Brock Lesnar zou vechten, die naderhand de kooi in stapte en een klein handgemeen had met Cormier.

Cormier werd met de overwinning de tweede vechter ooit die tegelijkertijd UFC-kampioen is op twee gewichtsklassen, aangezien hij ook de UFC-lichtzwaargewichttitel bezit. De eerste was Conor McGregor, die op UFC 205 UFC-lichtgewichtkampioen werd toen hij de UFC-vedergewichttitel in bezit had.

Schorsing
Lesnar mag pas vanaf januari de Octagon weer in. Dan zit zijn dopingschorsing erop die hij overhield aan het gebruik van clomifeen op UFC 200.

Opvallend is dat Cormier het gevecht met 25 dagen voorbereiding accepteert. Op 1 oktober gaf DC bij Ariel Helwani’s MMA Show aan dat hij wegens blessureleed pas in 2019 weer kan vechten.

Lewis won drie dagen geleden van Alexander Volkov op UFC 229. Dit was zijn negende zege in tien gevechten. The Black Beast had het heel lastig met de Rus, tot hij hem in de laatste halve minuut knock-out sloeg.

Achteraf klaagde The Black Beast tegen Joe Rogan over zijn cardio en zei hij dat hij absoluut geen titelgevecht zou accepteren tot hij zijn conditie verbeterd heeft.