Daniel Cormier vs. Roy Nelson officieel als co-main event op UFC 166

0
517

roy-nelson

Het gevecht is officieel. Roy Nelson en Daniel Cormier zullen het op UFC 166 in de co-main event tegen elkaar gaan opnemen. Dit heeft de UFC bekend gemaakt via Twitter nadat beide vechters ‘een contract ondertekende’ via Twitter.

“Big Country” en “DC” dagen elkaar al een tijdje heen en weer uit voor een gevecht. Daniel Cormier legde Nelson een contract voor via Twitter. Hijzelf had zijn handtekening al gezet onder een stukje papier en legde het voor aan Nelson en Dana White.

Niet heel veel later ondertekende Nelson dit contract ook en werd Dana White weer op de hoogte gesteld. De Ultimate Fighter 10-winnaar zat zonder contract na zijn laatste gevecht met Stipe Miocic. Dit gevecht verloor hij via unanimous decision waardoor de titelaspiraties van Nelson voorlopig de ijskast in konden. Een overwinning op Cormier zou een een titelgevecht in een klap veel realistischer maken.

Cormier maakte tegen Frank Mir een vervolg aan zijn perfecte record in MMA. De Strikeforce Heavyweight Grand Prix winnaar won zijn twaalfde gevecht tegen Mir en staat hierdoor op plek 2 in de UFC Rankings achter nummer 1 Junior dos Santos en de kampioen, Cain Velasquez.