‘Daniel Cormier vs. Roy Nelson in de maak voor UFC 166’

1
557

Daniel Cormier vs Jason Riley

Zwaargewichten Daniel Cormier en Roy Nelson lijken dan eindelijk de woorden bij de daad te voegen. Een gevecht tussen de twee is in de maak voor UFC 166, aldus Kevin Iole van Yahoo! Sports. Een voorwaarde is wel dat Roy Nelson een nieuwe contract tekent bij de UFC.

White also said he is in talks to re-sign heavyweight Roy Nelson, whose contract expired in June after a loss to Stipe Miocic at UFC 161 in Winnipeg. White said if he re-signs Nelson in time, he plans to pair him with Daniel Cormier at UFC 166 on the Velasquez-dos Santos III undercard.
Nelson and Cormier have had a feud on social media and have been eager to fight.

De mogelijkheid van een gevecht tussen de twee begon na UFC 159 toen Roy Nelson Cheick Kongo knock-out sloeg. Beide partijen waren geinteresseerd, maar Nelson nam op korte termijn een gevecht aan voor UFC 161 tegen Stipe Miocic. Nelson verloor toen via unanimous decision en de kans een mogelijk titelgevecht is sindsdien erg verkleint. “Big Country” won zijn drie gevechten ervoor via knock-out of TKO en was hard op weg naar een gevecht naar een mogelijk titelgevecht. Het interessante vooraf aan het gevecht met Miocic was dat Nelson claimde dat Cormier werd aangeboden als tegenstander voor UFC 161, maar dat “DC” niet kon vechten door fysieke ongemakken. Dit viel in het verkeerde keelgat van Cormier en reageerde door te zeggen dat hij Nelson in elkaar wilde slaan voor Dana White. Het is welbekend dat “Big Country” en White geen goede verstandhouding hebben. Nelson reageerde hier vervolgens op door de actie van Cormier een ‘Uncle Tom move‘ te noemen. De reacties op deze opmerking waren niet allemaal positief.

Ondanks het feit dat Nelson zijn laatste gevecht verloor, is Cormier nog steeds positief over een gevecht tegen Nelson. Op UFC on FOX 7 zijn UFC-debuut tegen voormalig kampioen Frank Mir. Hiermee scoorde Cormier zijn twaalfde overwinning op een rij in twaalf professionele gevechten.

UFC 166: Velasquez vs. Dos Santos 3 zal op 19 oktober in de Toyota Arena in Houston plaatsvinden. Naast de rubber match tussen Velasquez en Dos Santos in de main event, zullen Diego Sanchez en Gilbert Melendez tegen elkaar vechten, neemt Tony Ferguson het tegen Mike Rio op in een gevecht tussen oud-TUF deelnemers en zal Nate Marquardt Hector Lombard welkom heten in de welterweight division.

1 COMMENT