Daniel Cormier vs. Rafael Cavalcante op UFC 175?

1
558

Daniel Cormier

Mogelijk een kleine verassing voor het tweede gevecht van Daniel Cormier op licht zwaargewicht. “DC” staat momenteel vijfde op de UFC Light Heavyweight Rankings en komt samen met Alexander Gustafsson in aanmerking voor een titelgevecht, waardoor er verwacht werd dat de Amerikaan ook een grote tegenstander zou krijgen in zijn volgende gevecht. De UFC zal hem echter mogelijk tegenover Rafael Cavalcante zetten op UFC 175, aldus Jeremy Botter van Bleacher Report via Twitter.

“Fejiao” staat momenteel dertiende op de UFC Light Heavyweight Rankings en won zijn laatste gevecht tegen Igor Pokrajac in november via submission in de eerste ronde. Dit was het tweede gevecht van de Braziliaan in de UFC na een verloren debuut tegen de onderhand ontslagen Thiago Silva. Daarvoor vocht Cavalcantie in Strikeforce en werd hij Strikeforce licht zwaargewicht kampioen door Muhammed “King Mo” Lawal te verslaan via technische knock-out in de derde ronde. Het gevecht erna verloor hij de titel weer van Dan Henderson op dezelfde wijze. Zeker geen push-over dus, maar of hij een uitdaging is voor de voormalig olympisch worstelaar?

Cormier vocht zijn eerste gevecht op 205 pond op UFC 170. Zijn tegenstander was UFC-debutant Patrick Cummins, die op acht dagen notificatie inviel voor de geblesseerde Rashad Evans. “Suga” is een voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen en staat nog altijd hoog genoteerd op de UFC Rankings, waardoor Cummins dan ook als een flinke tegenvaller werd gezien voor Cormier. “DC” vocht op zwaargewicht, won daar twaalf van twaalf gevechten en won de Strikeforce Heavyweight Grand-Prix. Een titelgevecht op zwaargewicht was binnen na UFC 166 tegen Roy Nelson, maar omdat zijn trainingspartner bij Amerikan Kickboxing Academy Cain Velasquez de kampioen is besloot Cormier om zijn loopbaan een gewichtsklasse lichter te vervolgen. Zijn goede reeks zette hij dan ook tegen Cummins voort door de “Durkin” in 79 seconden te verslaan via technische knock-out.

Hij en Jon Jones liggen elkaar niet goed (wat uiteraard ook niet tegenzit om een gevecht te promoten), dus het was dan ook niet raar dat hij, volgens velen, al direct in aanmerking moest komen voor een titelgevecht op 205 pond zonder ervaring. Nadat hij kort werk maakte van Cummins werden de aanmoedigingen, of tenminste een gevecht tegen een andere grote tegenstander zoals Rashad Evans of Dan Henderson, dan ook harder en harder. Maar de vraag of Cavalcante aan deze eisen voldoet valt te betwijfelen.

1 COMMENT