Daniel Cormier: “Ik ben vrij zeker dat de UFC mijn lichtzwaargewicht-titel zal afpakken”

0
3811
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Daniel Cormier krijgt door de terugkeer van Jon Jones steeds meer vraag naar een mogelijke derde partij. Met een partij tegen Brock Lesnar in het vooruitzicht, is DC hier nog niet bepaald happig op, maar hij zal een derde partij met zijn rivaal niet afwijzen.

Afgelopen maandag op Ariel Helwani’s MMA Show liet Cormier weten dat een van zijn twee UFC-titels, zijn UFC-lichtzwaargewichttitel, waarschijnlijk afgenomen wordt.

De verkorte schorsing van Jones heeft voor gemengde gevoelens gezorgd. Logischerwijs zit Cormier bij het kamp die daar een nare nasmaak aan over houdt. Cormier benoemde Bones meermaals een valsspeler, zoals op zijn eigen social media.

Echter, heeft Cormier een eerder aangekondigde partij met Brock Lesnar gepland, hoewel daar nog geen datum voor staat. Hierdoor denkt DC dat de UFC hem uiteindelijk zal strippen van zijn titel.

“Ik kan het me voorstellen dat ze de gordel van me afpakken, omdat ik gepland sta om het op te nemen tegen Brock Lesnar voor de zwaargewicht-titel”, aldus Cormier. “Ik kan niet eerst op 205 pond vechten, dus ik ben er vrij zeker van dat de UFC mijn lichtzwaargewicht-titel zal afpakken.”

Volgens de laatste geruchten lijkt Jones binnenkort voor die lichtzwaargewicht-titel te vechten in zijn terugkeer. Het laatste scenario dat besproken wordt is een rematch tussen Bones en Alexander Gustafsson op UFC 232.

Geld en competitief
Cormier laat weten dat een gevecht met Lesnar voor hem groter is dan een derde partij met Bones, simpelweg vanwege de knaken die hij kan verdienen met Lesnar. Desondanks laat DC weten dat hij, ondanks zijn afkeur voor Jones, nog steeds open staat voor een derde confrontatie met Bones.

“Als een gevecht met Brock Lesnar voor het grote geld dat het met zich meebrengt en de prestige dat het met zich meebrengt je plan B is, dan is dat een hele goede. […] Ik kan dit niet uitschakelen. Dit is wat mij uniek maakt: mijn competitieve instinct en mijn wil om tegen de beste atleten in de wereld te vechten.”

“Hij (Jones, red.) is gewoon een valsspeler. Uiteindelijk zal die fout, dat hij een valsspeler is, mij er niet van weerhouden om nog tegen hem te vechten.”