Daniel Cormier over gevecht met Derrick Lewis: “Aanbod was te goed om af te wijzen”

0
3957
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Derrick Lewis wist op de valreep een overwinning te boeken op UFC 229 tegen Alexander Volkov en zal over drie weken voor de UFC-zwaargewichttitel vechten tegen kampioen Daniel Cormier. Een gevecht dat nogal uit de lucht kwam vallen, maar volgens Cormier was het aanbod te goed om af te wijzen.

Binnen het tijdsbestek van acht dagen gaat Cormier van niet fit genoeg om te vechten dit jaar naar drie weken voorbereiden op een titelgevecht. Hoe dat kan? Dat legt DC in gesprek met ESPN uit.

“Ik had niet verwacht dat ik op deze kaart (UFC 230, red.) zou vechten, maar het aanbod was te goed om af te wijzen”, aldus Cormier. “Eerlijk gezegd kon ik hierop geen nee zeggen. Zeker niet tegen iemand zoals Derrick, die niet bekend staat om zijn cardio. Ik moet snel uit de startblokken komen en hopen dat ik harder kan pushen dan hem, zelfs met een kort trainingskamp.”

Pensioen
Cormier maakt er geen geheim van dat het einde van zijn MMA-carrière nadert. Hij sprak zich meermaals uit in verschillende media, zoals bij The Ariel Helwani MMA Show op 1 oktober, dat hij nog twee partijen zal vechten om te stoppen voor zijn veertigste verjaardag.

Volgens zijn planning zal hij in maart voor het laatst het strijdtoneel betreden, een planning die de kampioen nog steeds wil aanhouden. Wie zijn laatste tegenstander wordt zal wellicht afhangen van zijn vrouw.

“Het gevecht met Lewis meegeteld, heb ik nog twee partijen over. Wellicht zal deze partij een zege in vermomming zijn, gezien ik nu geen ellenlang trainingskamp heb waarbij ik mezelf sloop. Ik kan nu nog steeds vechten in maart, de datum waar ik eerder al mijn pensioen op had aangekondigd. De tegenstander die het meest voor mij betekent is Jon Jones, omdat hij mij twee keer verslagen heeft.”

“Degene die financieel het meest voor mij betekent is Brock Lesnar. Ik zal waarschijnlijk degene kiezen die het meest voor mij betekent, maar mijn vrouw heeft daar misschien iets op aan te merken.”

Stipe Miocic
Voormalig kampioen Stipe Miocic wilde maar al te graag een rematch met Cormier, liet hij weten op social media, maar DC geeft eerlijk toe dat Miocic te is zijn om op korte termijn een partij aan te gaan.

“Ik zou een rematch met Stipe Miocic niet accepteren op zo’n korte termijn, hij is te goed onder deze omstandigheden. Ik zal niet zeggen dat Derrick niet goed is, maar Stipe kan me op verschillende manieren verslaan. Hij doet de dingen anders en Derrick kan in dit gevecht alleen winnen als hij mij knock-out slaat.”

“Doorgaans doe ik het heel goed tegen tegenstanders die maar op één manier kunnen winnen. Dus ja, ik zal toegeven dat het type tegenstander heeft meegespeeld in deze beslissing.”

Mocht Lewis wel instaat zijn om Cormier te onttronen als UFC-zwaargewichtkampioen, dan zal DC het nieuwe jaar ingaan zonder UFC-gordels. Jon Jones en Alexander Gustafsson strijden namelijk om de UFC-lichtzwaargewichttitel aan het einde van het jaar, op UFC 232.