‘Daniel Cormier vs. Derrick Lewis mogelijk op UFC 230’

0
2761
Foto: David Becker/Zuffa LLC via Getty Images

Derrick Lewis wist afgelopen zaterdag op miraculeuze wijze een zeker verliezende partij tegen Alexander Volkov alsnog winnend af te sluiten via een knock-out in de laatste seconden. Met die zege heeft The Black Beast mogelijk een titelgevecht binnengesleept. Een snelle ommekeer doet geloven dat hij UFC-zwaargewichtkampioen Daniel Cormier mogelijk treft op UFC 230.

Momenteel staat een titelgevecht tussen Valentina Shevchenko en Sijara Eubanks voor de UFC-vlieggewichttitel gepland als hoofdpartij op 3 november in Madison Square Garden. Mogelijk komt daar dus een nieuw titelgevecht bovenop, aldus ESPN-journalist Brett Okamoto.

“Volgens bronnen, heeft de UFC gesprekken geopend rondom een zwaargewicht titelgevecht tussen Daniel Cormier en Derrick Lewis als hoofdpartij voor UFC 230 op 3 november in New York”, aldus Okamoto op Twitter. “Dit komt natuurlijk voort uit Lewis’ comeback zege afgelopen zaterdag op UFC 229. Nog niets staat vast maar het wordt onderzocht.”

Slechte cardio
Een gevecht tussen de twee zou verrassend zijn. Beiden lieten noteren niet fit te zijn voor het aankomende evenement in New York, dat over drie weken haar deuren opent. Afgelopen zaterdag vertelde Lewis in zijn Octagon-interview met Joe Rogan dat hij niet aan een titelgevecht wil denken wegens zijn slechte cardio.

“Ik moet even zitten en werken aan mijn cardio”, aldus Lewis. “Waar de f*ck heb je het over. Ik ga nu niet voor de titel proberen te vechten met deze benzinetank. Sh*t.”

Handblessure
Ook voor DC komt dit gerucht uit de lucht vallen. Tijdens The Ariel Helwani MMA Show van 1 oktober gaf de UFC-kampioen aan dat hij waarschijnlijk zijn lichtzwaargewichttitel zal verliezen omdat hij wegens blessureleed niet kan vechten voor het einde van het jaar.

“Ja, maar dat kan nu niet gebeuren wegens mijn hand”, aldus Cormier. “Ik had aangegeven dat ik er voor open sta maar dat de datum, aan het einde van het jaar, niet schikt voor mij omdat mijn hand en pols zo gehavend zijn op het moment.”