Daniel Cormier: Cain Velasquez traint weer voluit

0
533
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Cain Velasquez is weer op de mat te vinden van American Kickboxing Academy. Dit laat Daniel Cormier maanden weten op The MMA Hour. De voormalig UFC-zwaargewichtkampioen kampte lange tijd met een rugblessure.

Velasquez is in januari geopereerd aan zijn rug. De Amerikaan zou op UFC 207 zijn rentree maken tegen Fabricio Werdum, wat zijn eerste gevecht zou worden sinds UFC 200 tegen Travis Browne. Uiteindelijk dwong een rugblessure hem van het gevecht.

Daarna gaf Velasquez, die in zijn loopbaan al talloze keren geblesseerd is geraakt, aan dat hij geen haast had met zijn herstel. Hij hoopt in 2018 weer terug in de kooi te stappen.

‘Het doet zeer’
“Hij traint weer en het doet zeer, maar niets heeft in een lange tijd beter gevoeld”, aldus Cormier over zijn trainingspartner. “Het zuigt niet om te werken met Cain omdat hij zoveel beter is dan de rest. Het is goed om hem te hebben.”

“Om hem weer terug te zien en doet waar hij van houdt is geweldig, als vriend en fan van MMA. Als Cain terug is, weet je wat hij doet voor de UFC-zwaargewichtdivisie. Hij maakt hele, hele interessante en leuke gevechten.”

Velasquez verloor op UFC 188 de UFC-zwaargewichttitel aan Werdum. Momenteel staat hij vierde op de UFC-zwaargewichtranglijst.