Daniel Cormier: “Als Brock Lesnar niet vecht, dan vecht ik tegen Stipe Miocic”

0
1933
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

Daniel Cormier heeft naar eigen zeggen niet lang meer voordat hij zijn pensioen zal inluiden. De UFC-zwaargewichtkampioen zag aartsrivaal Jon Jones de lichtzwaargewichttitel heroveren afgelopen weekend op UFC 232, maar DC lijkt het hoofdstuk Bones te hebben afgesloten. Als een gevecht met Brock Lesnar niet lukt, dan wil hij namelijk Stipe Miocic een rematch geven.

Cormier was van plan om de horizon tegemoet te lopen met een flinke laatste salarisstrook via een confrontatie met Lesnar. Sinds Lesnar onverwachts een nieuwe WWE-deal tekende, is het stil geworden omtrent een gevecht met de voormalig UFC-kampioen. Op The MMA Hour laat DC maandag weten dat Miocic alsnog zijn geëiste rematch krijgt als het gevecht met Lesnar niet doorgaat.

“Als Brock Lesnar niet vecht, dan vecht ik tegen Stipe Miocic”, aldus Cormier. “Ik heb onlangs gepraat met de baas (Dana White red.) en hij praat over gevechten met Brock Lesnar en Jon Jones etc. en ik zei tegen hem: ‘Als Lesnar niet lukt, dan moet Stipe eerst zijn.'”

“Hij verdient het en ik heb dat al vanaf het begin gezegd. Als het niet Lesnar is dan wil ik Stipe geven waar hij recht op heeft, een rematch voor deze titel. Hij zal dan weer verslagen worden, maar dan krijgt hij in ieder geval een kans om weer voor de titel te vechten.”

Pensioen
DC
had voor ogen om voor zijn 40ste verjaardag met pensioen te gaan, wat betekent dat hij in maart zijn laatste partij zou vechten. Blessures en een onzekere Lesnar-partij lijken roet te gooien in zijn zelf aangekondigde deadline.

Dana White hoopt dat Cormier nog twee à drie keer de Octagon zal betreden, maar de UFC-kampioen is nog steeds van plan om op korte termijn te stoppen.

“Man, ik weet het niet. Zoals ik eerder al zei, was het mijn intentie om te stoppen voordat ik 40 jaar word, maar ik heb wat blessures die mij nu een beetje tegenwerken. Ik prefereer liever dat ik me nu weer klaarmaak om te trainen en vechten, maar er spelen wat dingen waardoor ik er nu niet voor kan gaan.”

“Dana is hoopvol en zegt: ‘Oh, je kunt nog drie keer vechten, jij bent dè man op dit moment.’ Eerlijk gezegd, kan ik ook vechten. Ik kan nog steeds vechten. Het ziet er niet naar uit dat ik het rustiger aan doe.”

“Ik bedoel, ik werd de zwaargewichtkampioen enkele maanden geleden. Dus we zien het wel. Mijn intentie is nog steeds om op korte termijn te stoppen. Het is gewoon een persoonlijke keus die ik heb gemaakt met mijn familie, we zien het wel.”