Dana White ziet Conor McGregor ‘liever niet meer’ boksen

0
580
Foto: Andrius Petrucenia CC BY-SA 2.0

Als het aan Dana White ligt, ruilt Conor McGregor zijn MMA-handschoenen niet meer in voor bokshandschoenen. Dit liet de president van de UFC liet op de persconferentie na het gevecht weten.

McGregor verraste velen op positieve wijze in zijn veelbesproken gevecht met Mayweather. Hoewel de Ier verloor via TKO in de tiende ronde, hield hij beter stand dan velen dachten.

White hoopt dat het bij een eenmalig uitstapje blijft: “Ik ben zo trots op Conor vanavond. Het is niet het gevecht dat ik dacht dat het zou worden, het was compleet anders. Als je professioneel gaat boksen, start je met vier ronden en daarna zes ronden boksen. Hij vocht direct tien ronden tegen mogelijk de beste ooit.”

McGregor raakte Mayweather 111 keer in tien ronden. Daarmee raakte hij Money dertig keer meer dan Manny Pacquiao, die bleef steken op 81 rake klappen in twaalf ronden. Toch hoopt White dat Notorious voorlopig alleen vecht in de Octagon.

“Ik dat hij (McGregor, red.) het niet doet”, aldus White in referentie naar het boksen. “Dit is niet wat hij doet. Hij is een MMA-vechter die allerlei wapen gebruikt in zijn gevechten. Vandaag mocht hij alleen zijn handen gebruiken. Ik vind dat hij het geweldig deed vandaag, er is niets meer te bewijzen. Ik zie hem liever in het MMA. Ik ben klaar om terug te keren naar de UFC om te doen wat ik doe.”

Geen andere vechters
Andere UFC-vechters hoeven dan ook niet te rekenen op een uitstapje naar de boksring. Stipe Miocic heeft Anthony Joshua meerdere malen uitgedaagd, maar op medewerking van White hoeft hij niet te rekenen.

“Ik wil niet eens praten over anderen in het boksen. “Dit was er een tussen twee grote supersterren. Dit was in het begin door de fans en media gemaakt en daarna gingen wij pas het pas overwegen om het te doen. Het was een speciaal evenement, een zeldzaam evenement. Ik wil het niet nog eens doen.”

“Je hebt twee hele speciale mensen nodig en de juiste plek en tijd om krankzinnige cijfers en de reacties van dit gevecht te halen. Dat gebeurt niet zo vaak.”