Dana White wil Max Holloway op lichtgewicht hebben, Tony Ferguson wil hem verwelkomen

0
568
Foto: Jeff Botari/Zuffa LLC via Getty Images

Max Holloway wist na een jaar vol blessureleed zijn UFC-vedergewichttitel veilig te stellen met een dominante zege op Brian Ortega in de hoofdpartij van UFC 231. Dana White zag Blessed zijn zegereeks uitbreiden naar dertien en hoopt dat hij deze zal vervolgen in de lichtgewicht divisie. Tony Ferguson biedt zich aan om de Hawaiiaan te verwelkomen.

UFC-president Dana White sprak zich tijdens de persconferentie na het evenement over de toekomst van Holloway. Hij maakt er geen geheim van dat hij Blessed in een divisie hoger wil zien en dit liet hij in de ScotiaBank Arena nogmaals horen.

“Ik wil het beste voor Max”,vertelt White. “Wat het beste is voor Max wil niet per se zeggen dat het goed is voor de divisie (vedergewichtdivisie red.), maar we komen er wel uit. Na zijn laatste probleempjes, denk ik dat het voor hem fysiek beter is, en in elk ander opzicht ook, om de stap naar 155 pond te maken.”

“Er zijn veel gevechten voor hem op dat gewicht. Ik denk dat iedereen in de top vijf een interessante en spannende partij voor Holloway zal zijn. Daarom zeg ik dat er grotere en betere dingen voor hem zijn op 155 pond. We zullen zien of hij ermee akkoord gaat.”

Tony Ferguson
Voormalig interim-kampioen Tony Ferguson mag zich verheugen op een titelgevecht met Khabib Nurmagomedov en zou zijn eerste titelverdediging mogelijk maken tegen de winnaar van een nog niet bevestigd gevecht tussen Dustin Poirier vs. Conor McGregor.

Maar als The Eagle hem ontloopt, dan wil El Cucuy Holloway verwelkomen in de lichtgewichtdivisie. Nurmagomedov is nog altijd afhankelijk van zijn lopende zaak met de Nevada State Athletic Commission, waar morgen (10 december) een uitspraak zal komen.

“Woooooooooo!!!!! Beide vechters goed gedaan”, aldus Ferguson. “Ik houd ervan om zo’n entertainment te zien!!! @BlessedMMA UFC231. Geniet van de overwinning, als @TeamKhabib mij ontloopt, kom dan maar op – Respect.”

Dana White werd tijdens de persconferentie op de hoogte gebracht van Fergusons tweet en reageerde content waarna hij eindigde met een sneer naar UFC weltergewicht kampioen Tyron Woodley.

“Ik houd daarvan. Ik houd van die dingen. Precies, Tony. Heeft Tyron Woodley gebeld? Heeft hij een bericht gestuurd? Nee, uhm, daar hoopte ik op.”

Holloway ging met zijn gouden gordel én $100.000 aan bonusgeld naar huis. Blessed kreeg de bonussen voor Fight of the Night en de Performance of the Night.