Dana White: “Werken aan Nunes vs. Cyborg, het gevecht dat iedereen wil zien”

0
295
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Een gevecht tussen Amanda Nunes en Cris Cyborg komt eraan, als we UFC-president Dana White moeten geloven. White zei dit na UFC Fight Night 124.

“Dat is het gevecht dat ik wil doen”, aldus White. “Dat is het gevecht dat ik wil, dus we werken eraan. Amanda wil tegen haar (Cyborg) vechten en we zijn eindelijk in een positie waar we Cyborg grote gevechten kunnen geven. Grote gevechten met grote namen en ‘money fights’.”

Nunes vocht haar laatste gevecht in september in de afsluiter van UFC 215. Toen versloeg ze Valentina Shevchenko via verdeeld jurybesluit om haar UFC-bantamgewichttitel vast te houden. Dit was haar zesde overwinning op rij.

Cyborg vocht haar laatste partij op UFC 219, waar ze won van Holly Holm om de UFC-vedergewichttitel te behouden. Dit was het laatste UFC-gevecht van 2017.

Voordat Cyborg-Holm aangekondigd werd voor UFC 219, was er sprake van een gevecht tussen Nunes en Raquel Pennington op dit evenement. Dat ging uiteindelijk niet door omdat Pennington haar been brak in een quad-ongeluk.

Het is geen geheim dat White deze partij wil maken. Begin dit jaar vertelde hij hetzelfde aan Yahoo! Sports, hoewel Cyborg op haar website liet weten dat ze er niet heel blij mee was. White zegt dat er weinig opties zijn voor de Braziliaanse vechtsters en dat The Lioness al ervaring heeft als vedergewicht.


(video via MMAjunkie)