Dana White voegt Ryan Bader en Machida toe aan titelrace

2
602

Op de UFC on Fox 4 media call maakte Dana White bekend dat de winnaar van Shogun Rua tegen Brandon Vera een titelgevecht zou krijgen om de UFC light heavyweight championship. Veel fans zette daar hun vraagtekens bij aangezien Shogun sinds zijn titelgevecht alleen nog tegen Henderson heeft verloren en Vera net blij mag zijn dat hij in de UFC zit. Daarom is White van gedachte verandert en hebben Bader en Machida ook een kans op een titelgevecht aldus USAtoday:

“I put together the fights that fans want to see. The fans didn’t like the Rua and Vera choice, so here it is: The guy that wins most impressively on Saturday night out of the co-main event and the main event will get the shot at the winner of Jon Jones vs. Dan Henderson.”

Mocht Jon Jones winnen zaterdag, dan mag hij zich hoe dan ook klaarmaken voor een rematch. Jones vocht tegen Machida op UFC 140, tegelijkertijd ook de laatste keer dat “The Dragon” in actie kwam. Door op UFC 129 Randy Couture met een crane kick te verslaan mocht Machida het opnemen tegen “Bones”. Opvallend aangezien hij de twee gevechten ervoor nog verloor: op UFC 123 tegen Rampage Jackson via split decision en op UFC 114 tegen Shogun Rua via knockout toen hij voor de tweede keer de UFC light heavyweight championship verdedigde tegen zijn landgenoot.

Ryan Bader vocht voor het laatst tegen Rampage Jackson in Japan. Toen won hij via unanimous decision en won hij voor de tweede keer op een rij. Bader versloeg daarvoor Jason Brilz via knockout in de eerste ronde op UFC 139. In dit gevecht leek hij voor zijn UFC loopbaan te vechten nadat hij twee keer op een rij had verloren. Op UFC 126 mocht hij het opnemen tegen Jon Jones wat voor een titelgevecht leek te gaan. Jones won via guillotine choke in de eerste ronde, de eerste verliespartij voor Bader in zijn carrière na twaalf keer op een rij te hebben gewonnen, waaronder de TUF 8 finale. Op UFC 132 vocht hij tegen Tito Ortiz waar hij de torenhoge favoriet was. Ortiz won, net zoals Jones, via guillotine choke in de eerste ronde waardoor Ortiz zijn pensioen kon uitstellen.

Goed opgelost of moet de UFC een andere light heavyweight de kans geven?

2 COMMENTS