Dana White: Ultimate Fighter blijft bestaan onder ESPN, TUF Gym op de schop

0
243
Foto: UFC

The Ultimate Fighter gaat door, ook wanneer de UFC vanaf 2019 verhuist naar het Amerikaanse ESPN. Dit vertelt UFC-president Dana White na de opnames van de laatste aflevering van Dana White’s Thuesday Night Contender Series (zoals voor de camera van MMAjunkie). Er komt wel een verandering vanaf volgend jaar: De huidige TUF Gym gaat op de schop.

“The Ultimate Fighter gaat door. Er is nog steeds een enorme markt voor The Ultimate Fighter”, vertelt White. “The Ultimate Fighter doet het nog steeds goed.”

“Mensen kijken naar de kijkcijfers en die komen binnen op een half miljoen, zeshonderd (duizend), 650 (duizend) en dat zijn de eerste cijfers. Met terugkijken erbij zijn ze nog groter. Het afgelopen seizoen had een gemiddelde van een miljoen kijkers. Dat is veel. Het is nog steeds een grote show en merk. Het gaat door.”

Volgens Jedi Goodman zijn de claims van White over de goede kijkcijfers van TUF overdreven. Geen enkele aflevering van het meest recente seizoen trok namelijk meer dan een half miljoen kijkers, inclusief terugkijkers erbij.

TUF Gym
In september begint het 28ste en laatste seizoen TUF met uitzenden op het Amerikaanse FOX Sports. UFC-middengewichtkampioen Robert Whittaker zal deze coachen tegen toekomstig tegenstander Kelvin Gastelum. De deelnemers zijn mannelijke zwaargewichten en vrouwelijke vedergewichten.

Dit is dus ook het laatste seizoen in de huidige TUF Gym. De sportschool, waar ook Dana White’s Thuesday Night’s Conteder Series, wordt opgenomen, werd jarenlang gebruikt voor de opnames van TUF, maar verdwijnt.

“Nadat dit over is, doen we de Braziliaanse TUF tot zaterdag. Dan gaat dit gebouw tegen de vlakte. Dat is het einde van het TUF-gebouw”, aldus White.

“We hebben een gebouw naast ons, dat nu iets van 5.000 vierkante meter is, om toe te voegen aan wat we al hebben. We bouwen een topfaciliteit voor gevechten. Er komt een nieuwe TUF, nieuwe Contenders sportschool. Volgend seizoen zitten we in een nieuwe sportschool. Het wordt top.”

“Er zit veel historie in dit gebouw, het is erg nostalgisch. Het wordt dus een beetje raar om deze plek te verlaten. Het is alsof je opnieuw begint en alles is weer nieuw. Nieuwe kantoren, nieuwe TUF-sportschool.”