Dana White: Rockhold vs. Weidman 2 op UFC 199 in juni

0
1502

Luke Rockhold

Rematch! Luke Rockhold zal Chris Weidman voor de tweede keer moeten verslaan voor de UFC-middengewichttitel. UFC-president Dana White heeft op woensdag tijdens Garbage Time aan Katie Nolan verteld dat de twee Amerikanen op UFC 199 in juni tegen elkaar zullen vechten. Een exacte datum is niet gegeven.

Rockhold en Weidman vochten afgelopen december op UFC 194 tegen elkaar toen ‘All-American’ nog kampioen was. Rockhold versloeg Weidman toen via technische knock-out in de vierde ronde in een bloedige affaire. Dit was de vijfde overwinning op een rij voor Rockhold en de eerste verliespartij van de professionele loopbaan van Weidman.

Na het gevecht liet Weidman weten dat hij graag een directe rematch zou willen. Rockhold reageerde hierop door te laten weten er niet op tegen te zijn. Het is niet duidelijk of de rematch zal dienen als main event.

Zie ook: UFC: Yoel Romero betrapt met designer steroïde door USADA

Oorspronkelijk werd gedacht dat Yoel Romero waarschijnlijk een titelgevecht zou krijgen. De Cubaan won op UFC 194 van Ronaldo ‘Jacare’ Souza via verdeeld besluit, maar werd niet lang erna geschorst voor onbepaalde tijd vanwege een mogelijke overtreding van WADA’s anti-dopingbeleid.

CM Punk
Op hetzelfde evenement zal CM Punk, oftewel Phil Brooks, waarschijnlijk zijn langverwachte debuut maken. Dit heeft White vorige maand laten weten tijdens de Toucher & Rich show in Boston. Aanstaande zaterdag zal duidelijk worden of dit tegen Mickey Gall zal zijn. Gall vecht tegen Mike Jackson en met een overwinning zal hij het gevecht met CM Punk krijgen.