Dana White plant Belfort vs. Kennedy in Brazilië

0
530

Dana White heeft een opmerkelijk gevecht in de planning voor Vitor Belfort. De Braziliaan aast al een lange tijd op een titelgevecht, maar krijgt deze, voorlopig, niet doordat Chris Weidman en Anderson Silva eerst in een rematch tegen elkaar zullen vechten op UFC 168 op 28 december. Belfort zal hierdoor tegen Tim Kennedy gaan vechten in Brazilië, aldus White tegenover Ariel Helwani voor MMAfighting.com.

Belfort won zijn laatste vier gevechten op middleweight: drie via (T)KO en hij liet een te zware Anthony Johnson aftikken in de eerste ronde via rear-naked choke. Na zijn laatste gevecht met Rockhold was Belfort duidelijk in voor een rematch met Silva of een gevecht met Chris Weidman. Maar aangezien zij in een rematch zullen vechten moet Belfort zijn plannen voorlopig uitstellen en zich klaarmaken voor een gevecht in zijn thuisland in september of oktober.

Zijn nieuwe tegenstander, Tim Kennedy, maakte op UFC 162 zijn debuut in de UFC. Kennedy versloeg Roger Gracie via unanimous decision in een gevecht waar de vonken niet vanaf vlogen. Kennedy vocht in Strikeforce twee keer voor de middleweight title, een keer tegen Ronaldo Souza en een keer tegen Luke Rockhold, maar won deze nooit.

Dana White praatte verder nog over Rampage Jackson vs. Roy Jones Jr, Paul Daley, Ronda Rousey in The Expendables 3 en, uiteraard, UFC on FOX 8.