Dana White naar Floyd Mayweather: “We boksen niet meer, kom in de UFC vechten”

0
1412
Foto: Andrius Petrucenia CC BY-SA 2.0

Als het aan UFC-president Dana White ligt, maakt geen enkele UFC-vechter meer de overstap naar de boksring voor een partij met Floyd Mayweather.

Dus ook Khabib Nurmagomedov niet. De Rus daagde Money twee weken geleden uit voor een gevecht en Mayweather ging hierop in, maar White vertelt aan TMZ dat hij de UFC-lichtgewichtkampioen niet laat boksen.

“Als Mayweather wil vechten, kom vechten. Kom in de UFC vechten. We gaan niet meer boksen. We deden dat een keer, dat is voorbij. Als je wil vechten, kom vechten. Een echt gevecht”, aldus White.

Nurmagomedov zal dus niet dezelfde uitzondering krijgen die Conor McGregor kreeg. De Ier bokste op 26 augustus 2017 tegen Mayweather in de zogeheten ‘Money Fight’ met goedkeuring van White als co-promotor. McGregor verloor via TKO in de tiende ronde.

Na die partij was er sprake van een rematch tussen Money en McGregor in de UFC. Mayweather zei zelfs dat hij zijn MMA-vaardigheden ging verbeteren onder leiding van Tyron Woodley, zoals zijn worstelvaardigheden die hij beoordeelde met een zeven uit tien. Sindsdien is er geen vooruitgang en heeft Money ook geen teken meer gegeven dat hij daadwerkelijk de kooi wil instappen.